Programa d’actes de les festes de Sant Magí

Per . Actualitzat el

ACTES PREVIS

DISSABTE 5 D’AGOST
20.15 h, pl. de la Font. Sortida de la Cursa Nocturna Infantil del Seguici.
Organitzen: Athletic Events i Mulassa de Tarragona Patrocina: Viding Sant Jordi

21.15 h, pl. de la Font. Sortida de la 6a Cursa Nocturna del Seguici. Cursa urbana de 5 quilòmetres oberta a tothom, amb classificació específica per als membres del Seguici Popular tarragoní. Arribada al pla de la Seu. Organitzen: Athletic Events i Mulassa de Tarragona
Patrocina: Viding Sant Jordi

DIVENDRES 11 D’AGOST
18 h, Camp de Mart. Inici de la 9a edició de La iMAGInada – espai per a la llibertat d’expressió! Aire, terra, foc i aigua seran els protagonistes d’aquest any. Fins al 15 d’agost podreu experimentar una varietat de sensacions amb tots els actes programats per a tots els públics als jardins del Camp de Mart de Tarragona. Aquest projecte autogestionat és possible gràcies a la feina de centenars de persones voluntàries. Vine a participar i col·laborar amb el projecte!
Organitza: La IMAGInada

18 h, Camp de Mart. iMAGInARTE – mercat d’artesania i art. Productes d’artesania i art durant tota la tarda. Aquí podreu trobar exposats articles de proximitat, ecològics i singulars de creació artística, enfront de la producció uniformitzada de la indústria.

19 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. Inauguració de l’Espai Fòrum de La iMAGInada amb una mostra de teatre feminista i la presentació del Protocol d’Actuació que es du a terme a La iMAGInada contra les agressions i actituds masclistes i LGTBIfòbiques.
Col·labora: Cau de Llunes AFRT (Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona)

19 h, pl. del Fòrum. La Cucafera busca princesa i cavaller! Un any més arriba el popular càsting per trobar la millor princesa i el millor cavaller que han d’acompanyar la popular baixada de la Cucafera el 20 de setembre vinent. Adreçat a nens i nenes de 5 a 12 anys. Inscripcions a cucaferatgn@hotmail.com (fins al 10 d’agost).
Més informació: www.cucaferatgn.blogspot.com Organitza: Associació de Veïns del Port

19.30 h, Mercat Central. Acte de fi de campanya i inici de les votacions de la Watermelon Pool 2017,
#onesviutot. Accedeix al web watermelonpool.cat i vota la teva candidatura preferida. Descobreix els perfils dels protagonistes i puntua’ls durant aquests dies a través dels webs diaridetarragona.com i radiociutatdetarragona.cat i del programa Estiu12 de la televisió pública del Camp de Tarragona.
Organitza: Combinats
Patrocinen: Associació de Venedors del Mercat Central i ESPIMSA Col·labora: Adernats Vins i Caves

20.30 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. Fins ben entrada la matinada, diferents propostes gastronòmiques amb els food trucks. Descobreix totes les propostes a www.laimaginada.cat.

21.30 h, des de la pl. de la Font. Drac Aimeric d’Hostalets de Cervera. Cercavila des de la plaça de la Font fins als jardins del Camp de Mart amb el drac Aimeric, el caragol de La iMAGInada i la imprescindible batucada.
El drac, construït pel mestre Xavier Badia i Bernaus el 2008, pren el nom del famós baró Aimeric i va ser impulsat pel jovent de la vall d’Ondara.
Recorregut: pl. de la Font, bda. de la Misericòrdia, c. Major, c. la Nau, c. Sant Hermenegild, pl. del Rei, c. Natzaret, c. Ventallols, pl. del Fòrum, c. Merceria, pl. de les Cols, c. Major, c. Cavallers, pl. del Pallol i Camp de Mart.

22 h, local dels Xiquets de Tarragona, c. Santa Anna, 1. Assaig obert de preparació de la diada de Sant Magí.
Organitza: Xiquets de Tarragona

22 h, Camp de Mart. La Plaça. Espectacle inaugural de La iMAGInada 2017. Aire, terra, foc i aigua. Els quatre elements s’uneixen en el tret de sortida de la 9a edició de La iMAGInada.

23 h, Camp de Mart. La Plaça. Presentació del Globus, la beguda de La iMAGInada, a càrrec de Gurú Tàrrako.

24 h, Camp de Mart. La Plaça. Concert: La Flör del Otrö. Fills de la música mestissa, La Flör del Otrö fusiona les seves diverses influències (rumba catalana, ska, reggae, ritmes llatins i rock) per sembrar un so fresc, ballable, enèrgic i canalla que envia missatges directes amb contingut rebel.
Organitza: La iMAGInada

1.30 h, Camp de Mart. La Plaça. Concert: Hora de Joglar. La música d’Hora de Joglar ens transporta a gran velocitat del centre d’Europa al Carib, passant per la Garrotxa, la comarca d’on són originaris la majoria dels seus membres. Un viatge transoceànic, a base de swing, balkan, reggae, ska i el latin que encén els escenaris on toquen. Ens venen a ensenyar Present, el seu segon disc.
Organitza: La iMAGInada

3 h, Camp de Mart. La Plaça. PD Antígones. Música feminista i revolucionària per a aquelles que esteu cansades d’incoherències musicals. Si no podem ballar, no és la nostra revolució!
Organitza: La iMAGInada

DISSABTE 12 D’AGOST
8.30 h, des del local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Pujada a Sant Magí de la Brufaganya. Els ciclistes de la Jove fan seu el tradicional camí a l’ermita del patró, en aquest cas de pujada.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

10 h, Reial Club Nàutic, Port Esportiu de Tarragona. 10es XII Hores de Pàdel.
Organitza: Reial Club Nàutic de Tarragona

10.30 h, Camp de Mart. iMAGInARTE – mercat d’artesania i art.

10.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Activitats infantils i tallers creatius. Vine a jugar i passar-ho bé amb els jocs que us hem preparat!
Col·labora: AEiG Alverna

10.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Engresca’t amb nosaltres. Perquè els més petits puguin aprendre els ritmes africans de percussió tot realitzant un instrument amb elements reciclats. També farem pintacares amb les sanefes originals d’Engrescats i un taller de percussió corporal.
Col·labora: Engrescats Batucada

11 h, pl. del Rei. Mulla’t amb els Xiquets. La manera més refrescant de començar Sant Magí! Activitat adreçada a nens i nenes a partir d’1 m i fins a 1,50 m d’alçada. Porteu banyador, tovallola i calçat resistent a l’aigua, xalareu de valent amb els Xiquets!
Organitza: Xiquets de Tarragona

11 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. “La dansa dels quatre elements: biodansa”. En aquesta experiència, a càrrec de Lídia Ullate, experimentarem la qualitat del moviment de l’aire, el foc, l’aigua i la terra a través de la biodansa.
Organitza: La iMAGInada

12 h, Antiga Tabacalera / Capsa de Música, av. Vidal i Barraquer, 21. Inici del 18è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona. Capsa Music Festival. Fins a les 13 h, jornada de portes obertes, i tot seguit Vermut&Blues amb White Boy White (TGN/EUA/CAT). Una bona manera de començar el dia amb el protagonisme de la música local i territorial en aquest espai emblemàtic. Gratuït. Més informació: www.musicstgn.com
Organitza: Associació de Músics de Tarragona
Amb el suport de: Ajuntament de Tarragona, Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura, Diputació de Tarragona, SGAE, Fundació SGAE, AIE i Damm

Cercle de Dones Lliri de Mar. Espai on observar la pròpia energia masculina i femenina i equilibrar-la. Organitza: La iMAGInada

12.30 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. És l’hora del vermut! Acompanya’l d’alguna de les diferents propostes gastronòmiques dels food trucks. Més informació: www.laimaginada.cat.

13 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Concert vermut amb Carla Collado. Cantautora de Cornellà de Llobregat que, mitjançant versions d’altres artistes del moment i cançons pròpies, intenta denunciar la situació politicosocial actual.
Organitza: La iMAGInada

16 h, Camp de Mart. Colors Zone. Actuació en viu d’artistes (il·lustradors, grafiters, muralistes) influents de l’escena local. Les obres realitzades se subhastaran el dia 7 de setembre al bar La Cantonada.
Organitza: La iMAGInada

17 h, Camp de Mart. iMAGInARTE – mercat d’artesania i art.

17 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Taller d’elaboració de pa. Aprèn a fer el teu propi pa amb un taller molt entretingut. Durada: 2 h. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades.
Col·labora: Cingle Vermell, associació per a la recuperació dels oficis antics

17.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Enginyeria per a petits i grans. Activitats d’enginy i diversió, per als més petits i també per als més grans, utilitzant diferents tecnologies amb les quals podran jugar i experimentar. Col·labora: Petits Enginyers

17.30 h, Camp de Mart. iMAGInada Jove. Bubble football, un esport de pilotes! Competeix contra els teus amics i marca gol. Vigila, perquè no és jugar al futbol tradicional! Taller a partir de 13 anys.
Col·labora: Tarragona Jove

17.30 h, Camp de Mart. iMAGInada Jove. Descobreix l’slackline. Iniciació a l’esport de l’slackline. Taller a partir de 13 anys.
Col·laboren: Marc Vallespí i Tarragona Jove

17.30 h, Camp de Mart. iMAGInada Jove. Taller de dansa urbana. Deixa’t emportar pel ritme que ens proposa la Rebeka Sánchez i anima’t a sumar experiències en el món de la dansa. Taller a partir de 13 anys. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades.
Col·labora: Tarragona Jove

17.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Racons de jocs i tallers. Vine a divertir-te jugant i fent manualitats i participa al nostre sorteig!
Col·labora: Associació de Joves Esplai La Grapadora

17.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. T’agrada volar? Acrobàcies aèries. En aquest taller de circ d’acrobàcia aèria s’ofereix la possibilitat de posar a prova la gravetat tot enfilant-se a les teles fent figures. S’entrena la força, la flexibilitat i l’equilibri.
Col·laboren: Paula Profitós i Clara Jansà

17.30 h, Rambla Nova, tram del Balcó del Mediterrani. IV Trobada de Gegants i Nanos. Arribada i plantada dels gegants i nanos participants. Colles participants: Amer, Verdú, les Borges Blanques, carrer Merceria, el Port, el Serrallo, Col·legi Sagrat Cor, Bràfim, AV El Carme, Sant Marçal, la Granada del Penedès, Benicarló, Ascó, Barberà de la Conca, Rubí, Montblanc, la Selva del Camp, el Catllar, Montbrió del Camp (Sant Antoni), Vilallonga del Camp, Reus (Institut Pere Mata), l’Espluga de Francolí, Masllorenç, Valls (Colla Pessigolla), Vinaròs, Calçot de Valls, Casc Antic de Tarragona, Club Maginet i Passeig Torroja.
Organitzen: Club Maginet i Gegants del Passeig Torroja Patrocina: Repsol
Col·labora: Ajuntament de Tarragona

de tots els grups participants. Ballada de lluïment de cada un dels grups a la plaça de les Cols.
Itinerari: Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias i pla de la Seu.
Organitzen: Club Maginet i Gegants del Passeig Torroja Patrocina: Repsol
Col·labora: Ajuntament de Tarragona

18 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. A berenar! Cocs i sucs naturals.

18 h, portal del Roser. iMAGInada Jove. Instagram: fotografia d’impacte. Tot el que cal saber per ingressar en una de les comunitats de xarxa social més presents i de més abast al nostre món. Trucs i consells per donar rendibilitat a les teves imatges i aconseguir relats i històries dinàmiques. Més informació i inscripcions a www.tarragonajove.org. Places limitades.
Col·laboren: Tarragona Jove, InstagramersTGN i InstagramersCatalonia

18 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. Durant tota la tarda podreu gaudir de diferents propostes gastronòmiques amb els food trucks.
Organitza: La iMAGInada

18 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. Taula rodona: “Diversitats sexuals i de gèneres. Combatem l’LGBTIfòbia i l’estigmatització”.
18 h. “Generació del gènere. Necessitat de desconstrucció: què és i com l’apliquem a diferents espais”. A càrrec de la Plataforma de Gèneres i Sexualitats Diverses i Intersexuals (GSDI) del Camp de Tarragona.
18.40 h. “Recorregut històric i legislatiu del moviment LGBTI. Objectius aconseguits i reptes de futur”. A càrrec de H2o, Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual del Camp de Tarragona.
19.20 h. “Prejudicis, estigma i actualitat del VIH en la població LGBTI”. A càrrec d’Assexora’Tgn (Associació Comunitària de Salut Sexual del Camp de Tarragona).
Organitza: La iMAGInada

19 h, pl. de la Font. 4t Concurs Estibacaixes. La Colla Jove ens porta aquest curiós i espectacular concurs que no us deixarà indiferents. Força, equilibri, valor i seny són els valors imprescindibles per mirar d’apilar caixes i més caixes. Inscripcions a la mateixa hora del concurs. Premis als guanyadors de les dues categories en joc: infantil fins a 14 anys i més de 14 anys. Preu d’inscripció: 2 €.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona
Més informació i bases del concurs a www.jovedetarragona.cat.
Col·laboren: Associació d’Amics de la Colla Jove, Frankfurt El Surtidor, Estrella Damm i Grues Gavi

19 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Fragile (clown). Caure i aixecar-se, caure i aixecar-se, caure i aixecar-se, i al mig de tot seguir somiant i jugant.
Organitza: La iMAGInada

19.30 h, Camp de Mart. Tast de vins amb valor afegit. La cellerista Montse Veses i Ferrer ens durà per tres denominacions que comparteixen un eix comú. Coneixerem cellers que treballen amb persones amb capacitats diferents i que elaboren productes excepcionals.
Preu: 8 €. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades.

19.45 h, pla de la Seu. Presentació dels nous Gegants Ramsès II i Nefertari. En el marc d’aquesta IV Trobada de Gegants i Nanos 2017, veurem per primera vegada aquests gegants egipcis que a partir d’avui passaran a integrar-se al patrimoni geganter tarragoní. Presentarà l’acte l’actor Víctor Benjumea.
Organitzen: Club Maginet i Gegants del Passeig Torroja Patrocina: Repsol
Col·labora: Ajuntament de Tarragona

20 h, des del pla de la Seu. Cercavila de tornada de la IV Trobada de Gegants i Nanos i ballada conjunta a la plaça del Rei. Itinerari: pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, pl. de les Cols, c. Major, c. la Nau i pl. del Rei. Organitzen: Club Maginet i Gegants del Passeig Torroja
Patrocina: Repsol
Col·labora: Ajuntament de Tarragona

Músics de Tarragona. Capsa Music Festival. Després del Vermut&Blues del migdia, bona música en viu amb els estils musicals més variats: ska, rock, cançó, autor, pop… Amb:
20 h, Setrill (Ribera d’Ebre i Terra Alta – CAT), ska punk 21 h, Stone Vibe (Reus – CAT), rock
22 h, Fito Luri (Reus – CAT), cançó i pop d’autor
23.15 h, Joan Reig (Constantí – CAT), cançons
0.30 h, Gossos (Manresa – CAT), pop i rock
Accés gratuït fins a completar l’aforament de la sala. Més informació: www.musicstgn.com Organitza: Associació de Músics de Tarragona
Amb el suport de: Ajuntament de Tarragona, Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura, Diputació de Tarragona, SGAE, Fundació SGAE, AIE i Damm

20 h, pl. Verdaguer. Magí Pica Tapa 2017. Un espai on diferents entitats de la ciutat oferiran tapes a preus populars per berenar o sopar mentre gaudireu d’un ambient festiu.
Organitza: Associació Chargrossos de Tarragona

20.30 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Kamalikàdes, espectacle per a tots els públics (de 0 a 107 anys). Clown, humor, improvisació, circ, màgia i teatre físic i visual són els elements amb què es juga.
Organitza: La iMAGInada

20.30 h, Camp de Mart. Sopars del Món. Una bona manera de conèixer noves cultures és amb la panxa ben plena. Amb els Sopars del Món tindràs la possibilitat de tastar menjars típics d’indrets llunyans molt a prop de casa! El preu inclou beguda i postres. Preu: 6 €.
Col·labora: Cooperació Tarragona Organitza: La iMAGInada

20.30 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. Fins ben entrada la matinada, diferents propostes gastronòmiques amb els food trucks. Descobreix totes les propostes a www.laimaginada.cat.

21 h, pl. Verdaguer. IV Concurs de Hot Dogs. Torna el concurs de menjar hot dogs, un imprescindible gastronòmic que ja va per la quarta edició. Inscripcions a la mateixa plaça a partir de les 18 h.
Organitza: Associació Chargrossos de Tarragona

21.30 h, santuari de Sant Magí de la Brufaganya, Sant Magí Lluny, Pontils. VI Nits Musicals a la Brufaganya. Concert de l’Orquestra de Cambra de Granollers. De Vivaldi a Piazzola. Concertino-director: Corrado Bolsi. Preu: 15
€.
Informació i reserves: www.brufaganya.cat Organitza: Associació Musical la Brufaganya

21.30 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Concert sopar amb Ernest Bombí. Cançons com a eina de creixement personal, com a diari on deixar constància de les experiències viscudes i com a antena parabòlica transmissora d’amor.
Organitza: La iMAGInada

22.30 h. Cercavila de La iMAGInada amb la comparsa La Celeste i el Caragol. Aquesta associació d’uruguaians ens farà ballar pels carrers de Tarragona a ritme de candombé. Que ressonin els timbals!
Recorregut: pl. de la Font, bda. de la Misericòrdia, c. Major, c. la Nau, c. Sant Hermenegild, pl. del Rei, c. Natzaret, c. Ventallols, pl. del Fòrum, c. Merceria, pl. de les Cols, c. Major, c. Cavallers, pl. del Pallol, Camp de Mart.

23 h, Camp de Mart. La Plaça. Espectacle de cabaret aeri.
Organitza: La iMAGInada

23.30 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. LRK La Risspect Krew. La Risspect Krew és un col·lectiu de selectors i cantants implicats en la cultura reggae i hip-hop. Clàssics jamaicans a ritme de ska, el digital més actual, rocksteady, rub-a-dub, roots, dub i una mica de rap, soul o boogaloo. Els seus valors són l’amor i el respecte. Organitza: La iMAGInada

0.30 h, Camp de Mart. La Plaça. Concert: Baino di Lion & The Bubbling Society. Baino di Lion és un cantant de reggae tarragoní que ens presenta el seu segon treball, Next One. Acompanyat de la banda The Bubbling Society, ofereixen un directe que passa per diferents estils del reggae, ple d’energia i que no deixarà indiferent a ningú. Organitza: La iMAGInada

remot. Darrerament, Lokito Lopongo ha esdevingut un referent del rock-punk a la zona. Actualment estan presentant el seu últim treball, Teoría de cuerdos (Maldito Digital, 2017).
Organitza: La iMAGInada

3.30 h, Camp de Mart. La Plaça. La Sonidera del Camp. Col·lectiu de DJs de música tropical que abasta des de la cúmbia psicodèlica peruana fins als ritmes afrocolombians i els remixos de cúmbia sonidera mexicana, per afegir-hi tocs de ska i balkan. El còctel ideal per ballar i xalar!
Organitza: La iMAGInada
DIUMENGE 13 D’AGOST
0 h, des de Sant Magí de la Brufaganya. 1a Marxa de l’Aigua de Sant Magí. Caminada de resistència no competitiva que recorrerà el camí fins a Tarragona. Preu: 24 €. Inscripcions en línia a https://kupeka.com/eventos/19/aigua-santmagi-2017. Inscripcions presencials a La Roca Foradada, c. de l’Alguer, 7. Organitza: Club Excursionista Alliberadrenalina

10.30 h, Camp de Mart. iMAGInARTE – mercat d’artesania i art.

10.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Les proves de la Petita: minigimcana. Supera les diferents proves i guanya el teu premi!
Organitza: La iMAGInada

10.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Juga amb un paracaigudes i fes la teva xapa.
Col·labora: Fundació Privada En Xarxa

10.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Taller. Vine a fer la teva bossa per posar-hi l’entrepà de l’escola i d’aquesta manera deixar de generar residus.

11 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. III Fira d’Entitats La iMAGInada. La Fira d’Entitats de La iMAGInada és un espai dedicat a les entitats amb ganes de donar a conèixer el seu projecte i conscienciar i sensibilitzar les persones.

11 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. “Biodansa per a gestants”. A càrrec d’Uma Zuasti. El sistema biodansa SRT és un treball grupal que combina diferents moviments suaus per ajudar a connectar amb el nadó.
Organitza: La iMAGInada

11.30 h, pl. dels Carros. Festa de l’Aigua del Barri del Port. Avui la plaça dels Carros es transformarà en l’espai més aquàtic de la ciutat. Porta globus, galledes, pistoles, ampolles i bosses de plàstic i prepara’t per quedar ben xop! No t’oblidis de dur banyador, tovallola i calçat resistent a l’aigua.
Organitza: Associació de Veïns del Port

12 h, des de la pl. de la Font. Passacarrers & Vermut Ratllat amb la Txaranga Band Tocats. Escollida com la millor xaranga de l’Estat l’any 2016, prometen fer-nos passar una bona estona a ritme de rumba, blues, samba o rock. Si sant Magí no s’enfada, potser sonarà alguna Amparito i tot! Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum i c. Santa Anna.
Organitza: Xiquets de Tarragona

12 h, pl. de Dames i Vells. Vermut “populart” i fideuada, amb DJ, concurs de versots, concurs d’Instagram i el tercer concurs (i potser l’últim) de disfresses i versots de Dama i Vell o autoritats, fotocul participatiu (veniu nets), taller de la rumba de Dames i Vells i ballada conjunta. Bases i inscripcions dels concursos a www.damesivells.cat.
Organitza: Associació del Ball de Dames i Vells
Col·laboren: Coca-Cola, Cerveses Damm, Serveis d’Hostaleria Jofré, Vermut Yzaguirre i La Mestressa del Tòful

12 h, Camp de Mart. Taller i tast de formatges artesans. Explorareu amb els sentits la diferència entre un formatge làctic i un d’enzimàtic. Preu: 4 €. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades.
Col·labora: Cingle Vermell

12 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. És l’hora del vermut! Acompanya’l d’alguna de les diferents propostes gastronòmiques dels food trucks. Més informació: www.laimaginada.cat.
12 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. “Porteig ergonòmic”. A càrrec de Davinia Ortega, assessora de porteig i creadora de Fularea, membre de l’associació Porta’m a Prop.
Organitza: La iMAGInada

12.45 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. “Els olis vegetals i olis essencials en infants, embaràs i lactància”. A càrrec de Marta Agüera, de La Silvestrina.
Organitza: La iMAGInada

13 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Concert vermut: El Artriste. El Artriste (hombre orquesta 2.0) ens amenitzarà el vermut amb els millors temes de la història amb Rumba Nuclear. Versions impossibles i festa per un tub.
Organitza: La iMAGInada

16 h, Camp de Mart. Colors Zone. Actuació en viu d’artistes (il·lustradors, grafiters, muralistes) influents de l’escena local. Les obres realitzades se subhastaran el dia 7 de setembre al bar La Cantonada.
Organitza: La iMAGInada

17 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. III Fira d’Entitats La iMAGInada. Fins a les 20.30 h, un espai dedicat a les entitats amb ganes de donar a conèixer el seu projecte i conscienciar i sensibilitzar les persones.

17 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Taller d’elaboració de pa. Aprèn a fer el teu propi pa amb un taller molt entretingut. Durada: 2 h. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades.
Col·labora: Cingle Vermell, associació per a la recuperació dels oficis antics

17.30 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. Taller del riure i jugar en família. A càrrec de Lídia Ullate. L’objectiu d’aquest taller és crear un espai de trobada entre pares, mares i fills.
Organitza: La iMAGInada

17.30 h, Camp de Mart. iMAGInada Jove. Taller de grafitis per a joves i adolescents. Rebreu una formació bàsica i gaudireu de l’experiència de crear amb aerosols allò que imagineu. Taller a partir de 13 anys. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades.
A càrrec d’Invisible.

17.30 h, Camp de Mart. iMAGInada Jove. Xanques: qüestió d’altura! Perd la por a les altures i, amb tota confiança, puja a dalt d’unes xanques i sigues el més alt de la colla! Taller a partir de 13 anys.
Col·labora: Jordi Fà – Grup d’Animació Sidral

17.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Omplim de vida el cicle de l’aigua. Heu vist mai un riu que neixi a l’Amazònia equatoriana i desemboqui a la ciutat de Tarragona? Descobrim-ho junts i bloquegem la contaminació del riu abans que arribi al mar!
Col·labora: Enginyeria Sense Fronteres

17.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Taller de reciclatge. Aprèn noves formes de reutilitzar materials del dia a dia i dona’ls una segona oportunitat.
Col·labora: Estudiar és Fàcil, acadèmia de repàs

17.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Olors i colors, fes servir el nas. Pinta amb olors i colors. Sabries encertar totes les olors? Prova-ho!
Durada: 1 h. Inscripcions al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades. Col·labora: D’NAS, essències a l’aire

18 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. A berenar! Cocs i sucs naturals.

18 h, Camp de Mart. iMAGInARTE – mercat d’artesania i art. Productes d’artesania i art durant tota la tarda.

18 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Kamalikàdes. Espectacle per a tots els públics (de 0 a 107 anys). Clown, humor, improvisació, circ, màgia i teatre físic i visual són els elements amb què es juga.
Organitza: La iMAGInada

18 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. Durant tota la tarda podreu gaudir de diferents propostes gastronòmiques amb els food trucks.
Organitza: La iMAGInada

18.30 h, pl. Verdaguer. Taller de Cucaferes casolanes i cercavila. Enguany la nostra Cucafera més menuda fa 15 anys. Per celebrar-ho, porta la teva Cucafera de casa o bé vine a fer-la. Això sí, només materials reciclats. Taller familiar. Itinerari de la cercavila: pl. Verdaguer, c. Sant Agustí, Rambla Nova (coca central), Balcó del Mediterrani, Rambla Nova (coca central), c. Sant Agustí i pl. Verdaguer.
Organitzen: Associació de Veïns del Port de Tarragona i Cucafera de Tarragona

18.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Olors i colors, fes servir el nas. Pinta amb olors i colors. Sabries encertar totes les olors? Prova-ho! Durada: 1 h. Inscripcions al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades.
Col·labora: D’NAS, essències a l’aire

18.30 h, Camp de Mart. iMAGInada Jove. Exhibició de slackline. Les acrobàcies i el magnífic equilibri del Marc Vallespí et sorprendran. Comprova-ho!
Col·labora: Marc Vallespí

18.30 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. “Acrobàcia aèria en teles”. A càrrec de Paula Profitós i Clara Jansà. En aquesta xerrada taller coneixereu els beneficis i els passos bàsics per iniciar-vos en la tècnica circense de l’acrobàcia aèria. Si veniu, podreu posar a prova la gravetat enfilant-vos a les teles i fent figures.
Organitza: La iMAGInada

19 h, local social de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Assaig especial de Sant Magí. En acabar, canya i tapa per a tots els participants.
Organitza: Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau

19 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. “Descobreix l’optimisme intel·ligent”. A càrrec de Jordi Navarro Lliberato. El taller pretén ajudar a descobrir i desenvolupar pensaments, competències i comportaments relacionats amb l’optimisme.
Organitza: La iMAGInada

19.30 h, Camp de Mart. Tast de mel. El Pastor d’Abelles us descobrirà diferents tipus de mel. Preu: 4 €. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades. Col·labora: El Pastor d’Abelles
Organitza: La iMAGInada

19.30 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Concert de tarda: Riu. Riu són un grup de folk del Baix Llobregat format el 2010 i amb tres discs editats: Riu (2011), Amb canya (2013) i Abans tot això eren camps (2015). Venen amb el seu bagatge de més de 200 concerts arreu dels Països Catalans i d’Europa: Itàlia, França, Irlanda, Galicia i Euskadi. Organitza: La iMAGInada

20 h, Catedral de Tarragona. Festival d’Orgue de Tarragona. Concert a càrrec de Christian Tarabbia, organista de la Collegiata de Santa Maria d’Arona (Piemont, Itàlia).
Preu: 10 €. Venda d’entrades a www.tarracoticket.cat i a la mateixa Catedral una hora abans del concert. Organitza: Capítol de la Catedral Metropolitana i Primada de Tarragona
Col·labora: Ajuntament de Tarragona

20.30 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. Fins ben entrada la matinada, diferents propostes gastronòmiques amb els food trucks. Descobreix totes les propostes a www.laimaginada.cat.

21 h, Camp de Mart. La Plaça. Concert: Fetitxe 13. Fetitxe 13 és un projecte de Zime, àlies de Joël Prieto, ànima inquieta, MC i activista en pro del hip-hop i la difusió de la contracultura. Comunicador i escriptor en constant aprenentatge, destaca per les seves habilitats líriques i jocs de paraules, i també per la seva consciència i el seu compromís social.
Organitza: La iMAGInada

22.30 h, Camp de Mart. La Plaça. Concert: Naturaleza Suprema. Naturaleza Suprema és una agrupació de rap colombiana formada per Lucia Vargas y Karen Tovar. Estan convençudes que la música i l’art tenen el poder de generar una transformació positiva en tots els aspectes del desenvolupament humà.
Organitza: La iMAGInada

DILLUNS 14 D’AGOST
10.30 h, Camp de Mart. iMAGInARTE – mercat d’artesania i art.

10.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Inflable casteller. Vine a saltar i enfila’t fins al capdamunt del castell per fer l’aleta.
Col·labora: Colla Jove Xiquets de Tarragona

10.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Geocerca de la petita iMAGInada. Segueix totes les pistes amb un mapa i sigues el primer a trobar el tresor de la petita iMAGInada.

10.30 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. “Meditació d’obertura i interconnexió”. A càrrec de J. Xifré Ramos Aubia, director de Límbic Reus, Centre de Psicoteràpia i Moviment.
Organitza: La iMAGInada

11 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. “Les quatre direccions: autoconeixement a través del cicle vital”. A càrrec de
J. Xifré Ramos Aubia, director de Límbic Reus, Centre de Psicoteràpia i Moviment. Organitza: La iMAGInada

12 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. És l’hora del vermut! Acompanya’l d’alguna de les diferents propostes gastronòmiques dels food trucks. Més informació: www.laimaginada.cat.

12.30 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. “Cercle de cant de mantres i música medicinal”. A càrrec de Pilar i Amanda.
Organitza: La iMAGInada

16 h, Camp de Mart. Colors Zone. Actuació en viu d’artistes (il·lustradors, grafiters, muralistes) influents de l’escena local. Les obres realitzades se subhastaran el dia 7 de setembre al bar La Cantonada.
Organitza: La iMAGInada

17 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Taller d’elaboració de pa. Aprèn a fer el teu propi pa amb un taller molt entretingut. Durada: 2 h. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades.
Col·labora: Cingle Vermell, associació per a la recuperació dels oficis antics

17.30 h, Camp de Mart. iMAGInARTE – mercat d’artesania i art.

17.30 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. Col·loqui: “Visibilitzem les capacitats. Treballem per a la inclusió”.
17.30 h. “Mirem les (dis)capacitats en la inclusió social: una mostra d’activitats i accions a La Muntanyeta”. A càrrec de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona.
18.30 h. “La participació en el lleure. Un dret per a tothom”. A càrrec de l’Associació Trèvol, Educació i Acció Social.
19.15 h. “Les adversitats es converteixen en reptes”. A càrrec d’Antonio Montes, col·lectiu Xq no Alex? Organitza: La iMAGInada

17.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Jocs i tallers adaptats a la discapacitat visual. Podràs escriure-hi el teu nom en braille, i també fer un circuit sensorial reconeixent objectes i olors. Vine i aprèn!
Col·labora: Miguel González

17.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Tallers castellers lúdics, tècnics i jocs! Vine a aprendre a fer castells i a gaudir amb els jocs del món casteller.
Col·labora: Castellers de la Il·lusió

17.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Fem feliç Tarragona. Els nens i nenes hauran de dibuixar què els fa feliços a Tarragona, i entre tots construirem un mural.
Col·labora: AEiG Xaloc

18 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. A berenar! Cocs i sucs naturals.

18 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. Durant tota la tarda podreu gaudir de diferents propostes gastronòmiques amb els food trucks.
Organitza: La iMAGInada

19.30 h, pl. de les Cols. Les Músiques del Concurs de Castells. Els Xiquets de Tarragona organitzen per segona vegada un concert amb les tres colles guanyadores de l’apartat musical del passat XXVI Concurs de Castells. Els grallers i timbalers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, dels Xiquets de Reus i dels Xiquets de Tarragona ens oferiran el bo i millor del seu repertori.
Organitza: Xiquets de Tarragona

19.30 h, Camp de Mart. Actuació dels Castellers de la Il·lusió.
Col·labora: Castellers de la Il·lusió Organitza: La iMAGInada

19.30 h, Camp de Mart. Tast de cervesa artesana. Tast de cinc cerveses artesanes Kesse. Vine a tastar cerveses fetes a casa nostra i a gaudir al mateix temps d’una introducció a la història de la cervesa, els seus ingredients i la seva elaboració. Preu: 6 €. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades.

19.30 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Contacontes La màgia dels petits canvis.
Col·labora: Cooperació Tarragona Organitza: La iMAGInada

20.30 h, Camp de Mart. Sopars del Món. Una bona manera de conèixer noves cultures és amb la panxa ben plena. Amb els Sopars del Món tindràs la possibilitat de tastar menjars típics d’indrets llunyans. El preu inclou beguda i postres. Preu: 6€.
Col·labora: Cooperació Tarragona Organitza: La iMAGInada

20.30 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. Fins ben entrada la matinada, diferents propostes gastronòmiques
amb els food trucks. Més informació: www.laimaginada.cat.

20.30 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Concert Sopar: Ginestà. Ginestà és un grup que camina entre la cançó d’autor i el folk. Amb un estil pausat, conserven l’essència de La Púrria, antiga formació, i hi afegeixen una dosi de ritme, quotidianitat i reivindicació en les lletres.
Organitza: La iMAGInada

21 h, Tancament de les votacions de la Watermelon Pool 2017, #onesviutot. L’endemà es farà públic, a través dels perfils digitals, l’ordre de les puntuacions.
Organitza: Combinats

24 h, Camp de Mart. La Plaça. Concert: Totem. Totem és una banda de rock alternatiu amb reminiscències del pop i del rock més dur, amb presència del so més americà i de la sonoritat eclèctica del rock estatal. Melodies i lletres que us faran pensar i emprendre un bonic viatge sonor.
Organitza: La iMAGInada

1.30 h, Camp de Mart. La Plaça. Concert: Mascarats. Mascarats són un grup de la Sénia que enguany presenta el segon disc, Trencarem l’imaginari, amb un estil evolucionat, fusionant el reggae i el rock. Els nou temes que integren el disc pretenen trencar amb tot allò que ens ve imposat i fer de la música una eina més de transformació social.
Organitza: La iMAGInada

3 h, Camp de Mart. La Plaça. Concert: Dubcat. Marcar la diferència a les pistes de ball catalanes: aquest és el leitmotiv del trio electrònic Dubcat. Acaben de presentar La diferència (2017 New Beats), quatre nous talls amb més base electrònica, més sintetitzadors, més versos i més tornades melòdiques que mai.
Organitza: La iMAGInada

DIMARTS 15 D’AGOST
8.30 h, des de l’estàtua dels despullats. 6a Sortida en Vespa a Sant Magí de la Brufaganya. Uns quants valerosos tarragonins es van proposar el repte de fer el mateix viatge de l’aigua miraculosa amb aquestes populars motos. Enguany hi tornen. Imprescindible portar la vespa, sigui quina sigui! Informació i inscripcions: 657 354 710 / 610 433 040.

Organitza: Whatsapp Vespeta Tarragona

10 h, pl. Corsini. 5a Ruta Enigmàtica de Tarragona. Activitat no competitiva per equips en què l’objectiu és desxifrar enigmes, trobar ubicacions i resoldre proves. Inscripcions en línia a
https://kupeka.com/eventos/19/aigua-santmagi-2017. Informació i inscripcions a La Roca Foradada, c. de l’Alguer, 7. Organitza: Club Excursionista Alliberadrenalina

10.30 h, Camp de Mart. iMAGInARTE – mercat d’artesania i art.

10.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Manualitats diverses relacionades amb la cultura del poble sahrauí.
Col·labora: Hammada, Associació d’Amics del Poble Sahrauí

10.30 h, platja del Miracle, a la zona més propera a la punta del Miracle, fins a les 14 h. VIII Travessa d’Andròmines de Sant Magí, per a tarragonins i tarragonines amb esperit mariner i aventurer. Només cal construir algun artefacte que suri i ganes de divertir-se. També hi haurà la tradicional Travessa Infantil i el Concurs de Fotografia de la Travessa. Informació i inscripcions a www.androminestarragona.com i travessa@androminestarragona.com.
Organitza: Fundació Alverna

11 h, carreró de Sant Magí. L’Enramada. Un any més, veïns i moixiganguers enramen el carreró dedicat a sant Magí. Sobre les branques i fulles de l’arc s’hi pot veure el resultat dels tallers de reciclatge que fa l’entitat els dies previs.
Organitza: Moixiganga de Tarragona

11 h, platja de l’Arrabassada. 58è Concurs Popular de Castells i Escultures de Sorra. El concurs ja ha esdevingut un clàssic de l’estiu tarragoní. L’aigua i l’arena de la Mediterrània, al servei de la imaginació. Inscripcions: 1 hora abans del començament del concurs. Categories: fins a 14 anys, a partir de 15 anys i equips de 2 a 4 persones.
Organitza: Club Maginet

11 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. “Elaboració d’encens natural”. A càrrec de Pedro Pérez Muñoz, de Buen Kmino.
Organitza: La iMAGInada

12.30 h, Camp de Mart. Espai Fòrum. “Introducció al xamanisme inca”. A càrrec de Núria Rodríguez. Conèixer la seva cosmogonia per entendre la senzillesa de les seves pràctiques.
Organitza: La iMAGInada

12.30 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. És l’hora del vermut! Acompanya’l d’alguna de les diferents propostes gastronòmiques dels food trucks. Més informació: www.laimaginada.cat.
Organitza: La iMAGInada

13 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Concert Vermut: BonJouR. BonJouR és un duet de corda format per Joana Gumí (violí) i M. Rosa Pons (violoncel). Amb aquesta formació, presenten diferents gèneres musicals (tradició celta, folk, jazz o bluegrass, entre altres), amb els quals donen una nova cara a la corda fregada.
Organitza: La iMAGInada

16 h, Camp de Mart. Colors Zone. Actuació en viu d’artistes (il·lustradors, grafiters, muralistes) influents de l’escena local. Les obres realitzades se subhastaran el dia 7 de setembre al bar La Cantonada.
Organitza: La iMAGInada

17 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Taller d’elaboració de pa. Aprèn a fer el teu propi pa amb un taller molt entretingut. Durada: 2 h. Inscripcions a www.laimaginada.cat i al punt d’informació de La iMAGInada al Camp de Mart. Places limitades.
Col·labora: Cingle Vermell, associació per a la recuperació dels oficis antics

17.30 h, Camp de Mart. iMAGInARTE – mercat d’artesania i art.
17.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Quadres de sorra del Senegal. Pots practicar la tècnica tradicional del Senegal que consisteix a pintar quadres amb arena de diferents colors. Cooperació Activa vol facilitar mesures transformadores per a la igualtat de gènere i l’accés a drets bàsics.
Col·labora: Cooperació Activa Organitza: La iMAGInada

17.30 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. Taller de bastonets i ombres xineses. Podràs aprendre a fer servir els bastonets xinesos i veure dos teatres diferents d’ombres. L’Aula de Xinès sorgeix des de l’Associació de Dones Xineses de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Col·labora: Aula de Xinès
Organitza: La iMAGInada

17.30 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Ombres. Teatre d’ombres xineses a càrrec de l’Aula de Xinès de Tarragona.
Organitza: La iMAGInada

18 h, Camp de Mart. Petita iMAGInada. A berenar! Cocs i sucs naturals.

18.30 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Ombres. Teatre d’ombres xineses a càrrec de l’Aula de Xinès de Tarragona.
Organitza: La iMAGInada

19 h, Rambla Nova, entre els carrers Adrià i Roger de Llúria. Ball i classe oberta de country & line dance.
Organitza: Associació Crazy Boots

19.30 h, Camp de Mart. Escenari Cabaret. Concert sopar: Ars Nova Napoli (IT). Grup format el 2009 a Nàpols, nascut de l’amor a la música popular de la Campània. Actualment el grup ens presenta un repertori variat, obert a molts dels sons del sud: de les serenates de Sicília o els clàssics napolitans a la tarantel·la de Calàbria, i mirant més enllà de les seves fronteres descobreix connexions amb el rebético grec i la música balkan.
Organitza: La iMAGInada

20.30 h, Camp de Mart. Zona Gastronòmica. Fins ben entrada la matinada, diferents propostes gastronòmiques
amb els food trucks. Més informació: www.laimaginada.cat.

21.30 h, Camp de Mart. La Plaça. Concert: La Folkejada. Una idea original de la iMAGInada i de Faktoria Folk amb l’objectiu de promoure la música folk. Generem un punt de trobada amb músics que conviden el públic a ballar danses tradicionals.
Organitza: La iMAGInada

22.30 h, Camp de Mart. La Plaça. Concert: Extracto de Lúpulo. L’últim concert de la 9a edició de La iMAGInada serà amb els Extracto de Lúpulo, una banda que practica un punk-rock esbojarrat i combatiu. La formació tarragonina compta amb dos discos d’estudi i una llarga trajectòria. El seu directe sonat ha portat l’aclamat himne Beberás cerveza per escenaris de tot tipus de la geografia estatal, però enlloc sona com a casa.
Organitza: La iMAGInada

22.30 h, pl. de la Pagesia, vora l’Antic Escorxador. Dansa. Esbart Santa Tecla: Les contalles de Sant Magí. La vida del copatró de Tarragona, presentada a través de set quadres escènics: Arribada a la Brufaganya, La dona endimoniada, La presó i l’alliberament del Portal del Carro, El miracle de la cova, Martiri i mort de Sant Magí, Devoció a Tarragona i Contrapàs final.
Organitza: Esbart Santa Tecla

DIMECRES 16 D’AGOST
10 h, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques.
Entrada gratuïta fins a completar l’aforament. Organitzen: Club dels Tarraconins i Ematsa

12 h, entorn del Mercat Central. Watermelon Pool 2017, #onesviutot. Arrencada de la Watermelon Pool, que arriba a la cinquena edició i amb un nou espai per escenari: l’entorn del Mercat Central de Tarragona. Disparem el tret de sortida a nou hores d’entreteniment aquàtic. Qui es vol refrescar? Qui vol ser refrescat? Es recomana portar roba de bany (obert a tothom). Vols llançar a la piscina els TTV (Tarragonins de Tota la Vida) que integren l’star system de Tarragona i més enllà? El protagonista més votat online rebrà els diners obtinguts en la venda de tiquets de la Sindriada i partides de la Watermelon Pool per destinar-los a l’entitat o l’associació que hagi escollit.
Venda de tiquets: al mateix Mercat Central durant el mateix dia Preus: Watermelon Pool (dos intents), 1 €; tall de síndria, 1 €

Organitza: Combinats – Mercat Central
Patrocinen: Associació de Venedors del mercat Central i ESPIMSA Col·laboren: Ajuntament de Tarragona i TAC 12

12 h, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques.
Entrada gratuïta fins a completar l’aforament. Organitzen: Club dels Tarraconins i Ematsa

16 h, bda. de la Pescateria. Gran Tobogan Aquàtic Lila. Després de l’èxit de l’any passat, torna el Tobogan Lila. Porteu roba de bany i flotadors perquè l’experiència sigui el màxim d’emocionant. Enguany haureu d’adquirir una polsera solidària (2 €) que us donarà dret a baixades il·limitades. La recaptació es destinarà a l’Associació Quilòmetre Zero, entitat social sense ànim de lucre amb projectes a la nostra ciutat.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona
Col·laboren: Associació d’Amics de la Colla Jove i Associació Quilòmetre Zero

17 h, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques.
Entrada gratuïta fins a completar l’aforament. Organitzen: Club dels Tarraconins i Ematsa

17 h, des del pla de la Seu. Visita guiada: El bestiari medieval a la Catedral. A la Catedral no hi trobareu només àngels i sants, sinó també dimonis i éssers monstruosos, ja que les forces del bé i del mal, en eterna lluita, són les que mouen el món.
Preu: adults, 10 €; jubilats, 8 €; infants (7-16 anys), 5 €. Durada: 2 h. Places limitades (dos grups, un en català i un en castellà). Informació i reserves: 977 249 107 – info@nemesisarch.com.
Organitza: Némesis, arqueologia i difusió cultural

19 h, interior del Mercat Central. La Sindriada 2017. Inici del repartiment del fruit més festiu, mediterrani i tarragoní: tothom a menjar síndria! Enguany la Sindriada coopera un cop més destinant els beneficis a l’entitat que hagi escollit la celebrity de la Watermelon Pool més votada en línia. Que no en quedi ni un tall!
Preu de la tallada: 1 €. Venda de tiquets: Mercat Central, durant el mateix dia.
El protagonista més votat online de la Watermelon Pool rebrà els diners obtinguts en la venda de tiquets de la Sindriada i de les partides de la Watermelon Pool per destinar-los a l’entitat o l’associació que hagi escollit.
Organitza: Combinats – Mercat Central
Patrocinen: Associació de Venedors del Mercat Central i ESPIMSA

19 h, local dels Xiquets del Serrallo, Moll de Costa. Assaig especial de canalla.
Organitza: Xiquets del Serrallo

19 h, c. Nou del Patriarca. Els carrers de la Part Alta. Un passeig amb història. Visita guiada per alguns dels carrers de la Part Alta de la ciutat de Tarragona. Recuperant la nomenclatura antiga i els seus traçats, retrocedirem a la Tarragona moderna i medieval en un marc incomparable.
Preu: adults, 9 €; infants (7-16 anys), 5 €. Places limitades. Més informació i reserves: iber.cultural@gmail.com. Organitza: Iber, Arqueologia, Patrimoni i Turisme

19.30 h, interior del Mercat Central. El concert de la Sindriada 2017 amb els Mostassa. El concert de la Sindriada el protagonitza el grup guanyador de la cançó de l’estiu que ha promogut TAC 12 juntament amb l’Ajuntament de Tarragona i el festival de música Festiuet de Valls. Mostassa és un grup de rock-pop en català que ens aporta una sonoritat poc explorada en el panorama català. Les seves lletres sinceres i cuidades ens expliquen una gran varietat d’històries i ens parlen, amb una poesia clara i directa, de victòria, derrota, esperança i desesperació.
Organitzen: TAC 12 i Combinats Patrocina: Ajuntament de Tarragona
Amb el compromís i la col·laboració de l’Associació de Venedors del Mercat Central i ESPIMSA Agraïment: Adernats Vins i Caves

19.30 h, des del portal del Roser. 7è Passacarrers Casteller. L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues dels Castells (ACTAC) us convida a participar d’una experiència purament castellera i festiva. Porteu una camisa qualsevol i faixa, si en teniu. Sigueu castellers per un dia sense pertànyer a cap colla i busqueu el vostre lloc al castell. Una activitat oberta a la participació de tots els tarragonins amants dels castells. Itinerari: portal del Roser, pl. del Pallol, c. Salines, c. Sant Domènec, carreró de la Palma, pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, c. la Nau, pl. del Rei, c. Natzaret, c. Cuirateries, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias, c. de les Coques, Portal del Carro, c. Sant Llorenç, pl. Fòrum, pl. de les Cols, carreró de Sant Magí i pl. de Dames i Vells.
Organitza: ACTAC

20.30 h, local dels Xiquets del Serrallo, Moll de Costa. Assaig especial de Sant Magí.
Organitza: Xiquets del Serrallo

22.30 h, pl. de la Font. Dansa catalana amb l’Esbart Dansaire de Tarragona. Les danses populars del nostre país pugen a l’escenari per portar-nos una forma de ser i una forma de sentir que ens fa únics i que són mostra d’una rica diversitat. No us perdeu l’oportunitat de viure de primera mà la tradició a la nostra festa.
Organitza: Esbart Dansaire de Tarragona
DIJOUS 17 D’AGOST
Amb les primeres clarors del dia, des de Sant Magí Lluny, el santuari de la Brufaganya. L’arrencada dels portants de l’aigua cap a Tarragona, amb els seus carros i cavalls, passant per Santa Perpètua de Gaià, Querol, el Pont d’Armentera, Santes Creus, Vila-rodona i Bràfim.

10 h, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques.
Entrada gratuïta fins a completar l’aforament. Organitzen: Club dels Tarraconins i Ematsa

12 h, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques.
Entrada gratuïta fins a completar l’aforament. Organitzen: Club dels Tarraconins i Ematsa

12 h, pg. de les Palmeres. Sant Magí Street Food. Una gran i diversa oferta gastronòmica amb concerts, food trucks i activitats infantils i familiars durant tot el dia. Obert fins a les 24 h. Organitza: Plexo
Concerts:
13 h, Undergroove
20 h, Alter Edgar
21.30 h, The Blue Harvest
23 h, Alter Edgard

17 h, des del pla de la Seu. Visita guiada: El bestiari medieval a la Catedral. A la Catedral no hi trobareu només àngels i sants, sinó també dimonis i éssers monstruosos, ja que les forces del bé i del mal, en eterna lluita, són les que mouen el món. Preu: adults, 10 €; jubilats, 8 €; infants (7-16 anys), 5 €. Durada: 2 h. Places limitades (dos grups, un en català i un en castellà). Informació i reserves: 977 249 107 – info@nemesisarch.com.
Organitza: Némesis, arqueologia i difusió cultural

17 h, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques.
Entrada gratuïta fins a completar l’aforament. Organitzen: Club dels Tarraconins i Ematsa

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 14. Sigues nano per un dia! Quantes vegades has volgut posar-te un nano?
Ara és la teva oportunitat! Si tens una alçada igual o superior a 1,50 m podràs posar-te a la pell d’un nano i ser-ne portador per un moment. Enguany tindrem el Nano Capità i els Nanos Andalusos. Inscripcions: www.nanosvellsdetarragona.cat. Places limitades. Gratuït.
Organitza: Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona

18 h, CAP Muralles, c. Escultor Verderol, s/n. Fes el teu clauer de Sant Magí. Et proposem fer un clauer de Sant Magí molt personal. Tenir la ment ocupada per desocupar-la.
Organitza: Muralles Salut SLP

19 h, local dels Xiquets del Serrallo, Moll de Costa. Assaig especial de canalla.
Organitza: Xiquets del Serrallo

19 h, c. Nou del Patriarca. Els carrers de la Part Alta. Un passeig amb història. Visita guiada per alguns dels carrers de la Part Alta de la ciutat de Tarragona. Recuperant la nomenclatura antiga i els seus traçats, retrocedirem a la Tarragona moderna i medieval en un marc incomparable. Preu: adults, 9 €; infants (7-16 anys), 5 €. Grups limitats. Més informació i reserves: iber.cultural@gmail.com.

d’una imatge del fotògraf Daniel Crespo, surt a la llum l’esperat Puzle de les festes. Un cop acabada la presentació, la Rat Cebrian farà una lectura de contes.
Organitza: Grallers Els Quatre Garrofers
Col·laboren: Ajuntament de Tarragona, Repsol, Òptica Universitària i IMET

19.15 h, local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

19.30 h, Pretori, sala del Sarcòfag d’Hipòlit. So Nat, grallers de Tarragona presenten Llibergralla, un concert en format cambrístic en què el conjunt de tres gralles i timbal executen un repertori de grans compositors i intèrprets de la història de la música del segle XX: Toldrà, Chick Corea, Astor Piazzolla, Béla Bartók… Entrada lliure limitada a l’aforament de la sala.

19.30 h, pl. de la Font. XXVIII Festival de Sant Magí de l’Ateneu de Tarragona. Festival musical amb l’actuació d’artistes, cantants i grups de socis. Cloenda del festival a càrrec de Jordi Català i l’Orquestra Nova Paper de Tornassol.
Organitza: Ateneu de Tarragona

19.30 h, pl. dels Natzarens. Concert de rumba catalana amb els Rumbes Canya. El ritme més genuí de la Part Alta per no parar de cantar i ballar.
Organitza: Rumbes Canya

20 h, local social de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Assaig especial de Sant Magí. En acabar, canya i tapa per a tots els participants.
Organitza: Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau

20.30 h, local dels Xiquets del Serrallo, Moll de Costa. Assaig especial de Sant Magí. En acabar, síndria per a tothom!
Organitza: Xiquets del Serrallo

20.30 h, local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig general obert de castells.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

21 h, Portal del Carro. Assaig especial de pilar caminant de Sant Magí. A Tarragona els pilars caminen, i per Sant Magí en tenim la primera mostra.
Organitza: Xiquets de Tarragona

21.30 h, pl. de les Cols. Assaig especial de Sant Magí. Amb la mirada i la ment posades a la diada de Sant Magí, els Xiquets faran el seu tradicional assaig amb camisa a la plaça on van assolir la seva màxima categoria castellera. Organitza: Xiquets de Tarragona

22 h, local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. El sopar postassaig de la Jove. Després d’enfaixar-vos i donar un cop de mà, podreu omplir la panxa a preus populars.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona
Col·laboren: Associació d’Amics de la Colla Jove i Frankfurt El Surtidor

24 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Sant Magí University.
Organitza: Pub Highland

DIVENDRES 18 D’AGOST
Amb les primeres clarors del dia, des de Bràfim, passant per Nulles, l’Argilaga, el Catllar i els Pallaresos. Segueix el camí dels portants de l’aigua, carros i cavalls cap a Tarragona.

10 h, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques. Entrada gratuïta fins a completar l’aforament.
Organitzen: Club dels Tarraconins i Ematsa

12 h, pl. del Rei. La Petita Remullada. Enguany Sant Magí incorpora aquest format petit, pensat en exclusiva per als nens i nenes de fins a 12 anys. Els elements típics de la Remullada, el Càntir, el Carro, la Síndria i la Petxina Pelegrina, no pararan de tirar aigua, tot amanit amb la música que més us agrada. Els grans us haureu d’esperar a la nit. No oblideu el banyador i la tovallola i de dur calçat que es pugui mullar. Remulleu-vos, petits!

12 h, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques.
Entrada gratuïta fins a completar l’aforament. Organitzen: Club dels Tarraconins i Ematsa

12 h, pg. de les Palmeres. Sant Magí Street Food. Una gran i diversa oferta gastronòmica amb concerts, food trucks i activitats infantils i familiars durant tot el dia. Obert fins a les 24 h. Organitza: Plexo
Concerts:
13 h, Domson Chiquibraun
20 h, Saile Sakura
21.30 h, Angel Dust
23 h, Saile Sakura

18 h, ctra. de Santes Creus, c. Rovira i Virgili, Rambla Nova, c. Sant Agustí i c. Portalet. L’Entrada a Tarragona de l’aigua de Sant Magí amb els carros enramats.

19 h, pl. de la Font. L’Arribada de l’aigua de la Brufaganya, amb els portants tarragonins i la Societat Sant Antoni de Valls. Sorolls, olors i sensacions d’altres temps, al servei del darrer esforç per arribar a la plaça més tarragonina.

19.15 h, des de la pl. de la Font. La Pujada cap al Portal del Carro, amb el Seguici de Sant Magí, integrat pel penó de la festa a cavall, Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers, carros enramats i carrossa enramada del sant. Itinerari: c. Cós del Bou, bda. de la Pescateria, c. la Nau, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias, c. de les Coques i c. Arc de Sant Llorenç / Portal del Carro.

19.30 h, aproximadament, bda. de la Pescateria. La Pujada de carros i cavalleries, al ritme de la Banda Unió Musical de Tarragona, que s’incorpora al Seguici a la plaça de l’Esperidió.

20 h, c. de les Coques i c. Arc de Sant Llorenç. Salutació a l’aigua per les colles castelleres. Tot seguit, al Portal del Carro, repartiment de l’aigua, les mides i els càntirs de la festa. I després, retorn del Seguici cap a la plaça de la Font.

20.30 h, aproximadament, pl. de la Font. Ball de gegants: gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, amb la banda de música i balls de bastons.

21 h, pl. dels Carros. Tercera Pujada Festiva a Sant Magí, puja aquí dalt i balla! Concentració a la plaça dels Carros, des d’on sortirà la marxa acompanyada de xarangues i grups d’animació fins a arribar al Portal del Carro. L’Associació d’Amics de Sant Magí obrirà la capella perquè els participants puguin saludar el patró. Es ballarà la Sardana de Sant Magí, i tot seguit s’oferirà als participants una degustació de fideuada a la plaça de la Pagesia, amb l’actuació del grup Anna d’Ivori. Puja a Sant Magí!
Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa Col·labora: Fleca Flaqué

22.30 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Concert: Radio Tributo (versions de Radio Futura).
Organitza: Pub Highland

23 h, pl. del Rei. La Revetlla Remullada amb la Companyia d’Espectacles Pa Sucat i DJ Remullat, una magnífica combinació d’aigua i bona música que aquest any compleix el seu 20è aniversari. Tothom a gaudir de la nit més fresca amb els tradicionals efectes aquàtics ruixadors del Carro, la Síndria, la Petxina Pelegrina i el Càntir!
Col·laboren: Fomento de Construcciones y Contratas, Bombers de la Generalitat de Catalunya i Portants de l’Aigua de Sant Magí

23 h, pl. de la Font. Revetlla amb les orquestres Cimarron i CatRock. Dues de les bandes de versions més potents del territori. Des de les Terres de l’Ebre, els veterans Cimarron, amb gairebé cinquanta anys de brillant trajectòria musical, són un referent ineludible de les festes majors al nostre país. Avui compartiran escenari amb els camptarragonins CatRock, una banda que s’ha consolidat com un referent de les bandes de versions de música feta en català. La nit promet!

24 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. High Summer Nights.
Organitza: Pub Highland

DISSABTE 19 D’AGOST. DIADA DE SANT MAGÍ
5 h, església del Portal del Carro. La Missa primera. Altres celebracions religioses, cada hora fins a les 10 h.
Totes aquestes misses són organitzades per l’administració de la capella del sant.

7 h, des de la pl. de la Font. Toc conjunt de matinades, anunciades per tres coets de tro, amb els grallers, els timbalers i els músics que hi vulguin intervenir.

9 h, aigües de la costa de Tarragona. Concurs de Pesca amb embarcació fondejada. Informació i inscripcions a info@rcntarragona.com.
Organitza: Reial Club Nàutic de Tarragona

9 h, Pastisseria Conde, c. Comte de Rius, 5. L’Esmorzar de Sant Magí: el Bastó. La Pastisseria Conde transforma el seu tradicional i llaminer Bastó de Sant Magí en entrepà per tal que esdevingui l’esmorzar de festa major. Per agafar forces, dins del pa hi trobareu llonganissa esparracada amb allioli de fesols, pols de pernil i un toc d’oli d’alfàbrega. Boníssim! Venda prèvia de tiquets a la mateixa pastisseria fins a exhaurir existències. Preu: 3 €.

10 h, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, pl. del Rei, 5. Jornada de portes obertes. Exposició “El fil de la història”.
Organitza: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

10 h, Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona, av. de Ramón y Cajal, 84. Jornada de portes obertes. Exposició “El món de la mort a Tàrraco”.
Organitza: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

10 h, zona del Mare Internum, pg. Rafael Casanova. Xocolatada, i tot seguit concurs infantil de dibuix de temàtica marina.
Organitza: Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona

10 h, Rambla Nova, davant del Teatre Metropol. Trobada d’intercanvi de plaques de cava.
Organitza: Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Camp de Tarragona

10.30 h, zona del Mare Internum, pg. Rafael Casanova. Travessia de natació amb aletes.
Organitza: Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona 11 h, església del Portal del Carro. Missa cantada.
11.30 h, ermita de Sant Magí, Portal del Carro. Ofrena floral a sant Magí, interpretació del parenostre i cant dels
goigs.
Organitza: Societat Coral L’Àncora de Tarragona

11.30 h, zona del Mare Internum, Mas Bonet, pg. Rafael Casanova. Missa, professó submarina i col·locació de la imatge de sant Magí a la cova.
Organitza: Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona

11.30 h, pl. de les Cols. Entrada a plaça de les colles castelleres, a toc de gralla i timbal. Per garantir puntualitat en l’inici de la diada, agrairem la col·laboració del públic perquè els castellers puguin accedir a plaça.

12 h, pg. de les Palmeres. Sant Magí Street Food. Una gran i diversa oferta gastronòmica amb concerts, food trucks i activitats infantils i familiars durant tot el dia. Obert fins a les 24 h. Organitza: Plexo
Concerts:
13 h, Dubblo
20 h, Alter Edgar
21.30 h, The Soul Man Quartet 23 h, Alter Edgar

12 h, Rambla Nova, al costat de l’Oficina de Turisme. Vermut solidari. Fer el vermut és un costum mediterrani.
Ser solidari també. Mou-te per una bona causa! Organitza: Associació Síndrome de Down Tarragona

12 h, Bar La Pepita, pl. Verdaguer. Concert vermut amb The Soul Man Quartet.
Organitza: Bar La Pepita

12 h, pl. de les Cols. Castells, torres i pilars, amb els Xiquets de Tarragona, la Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit per sorteig. L’actuació consta de tres rondes, però la colla que no completi les tres construccions pot arribar a fer dues tandes més, mantenint l’ordre sortejat, i en la darrera ha d’aixecar construccions superiors a les ja bastides. Els pilars tanquen l’exhibició. En finalitzar, toc de vermut amb els grallers i els timbalers de les colles.

13 h, Restaurant Lamorada, c. Natzaret, 14. Tast popular d’arrossejat amb alfàbrega de Sant Magí.
Organitza: Restaurant Lamorada

19 h, des de la pl. de la Font cap al Portal del Carro. L’Anada a Professó amb el Seguici de Sant Magí, anunciada pels tres coets de tro. Hi participen el penó de la festa a cavall, Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers, colles castelleres i Banda Unió Musical de Tarragona, juntament amb la corporació municipal, escortada per la Guàrdia Urbana de gran gala. Itinerari: bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c.
Merceria, c. Pare Iglésias, c. de les Coques, c. Sant Pau i pla de Palau.

19.30 h, des del Portal del Carro. La Professó de Sant Magí, en la qual els integrants del Seguici precedeixen la creu processional acompanyada per dos cirials, els infants representant la persecució i martiri de sant Magí pels soldats romans, els penons corporatius, els Ministrers de la Ciutat de Tarragona que acompanyen la imatge del sant
—seguint compassadament el so dels tabals— i el clergat. Itinerari: c. Arc de Sant Llorenç, c. Sant Pau, pla de Palau,
c. Claustre, c. Escrivanies Velles, pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, c. Major, c. la Nau, Pilats, pl. del Rei, c. Portella, c. Granada, pl. Sant Antoni, c. Descalços, pl. de la Pagesia i c. Arc de Sant Llorenç.

20.30 h, aproximadament. L’Entrada de Sant Magí a la capella del Portal del Carro, amb el potent, tossut i persistent acompanyament del foc pirotècnic i els trons de la Pirotècnia Igual de Canyelles (Garraf), que culminarà quan la petita imatge s’endinsi pel Portal del Carro. Tot seguit, un cop el sant hagi entrat, des de la plaça de la Pagesia, pujada dels pilars caminant de les colles castelleres per ordre d’antiguitat.

20.45 h, des del Portal del Carro fins a la pl. de la Font. Tornada del Seguici de Sant Magí.

21 h, Rambla Nova, davant del monument a la sardana. Tradicional ballada de sardanes de Sant Magí, amb la Cobla Reus Jove.
Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

21 h, aproximadament, pl. de la Font. Tanda de lluïment del Seguici de Sant Magí, que clourà aquest Sant Magí 2017.

24 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Play Time Highland.
Organitza: Pub Highland

I DESPRÉS DE SANT MAGÍ… DIUMENGE 20 D’AGOST
11 h, davant del Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, c. de l’Institut, s/n. Festa Holi. A vegades veus la vida en blanc i negre? Avui veuràs colors per tot arreu!
Organitza: Comparsa La Unió – AV la Unió de Sant Pere i Sant Pau

12 h, pl. de la Font. Vermut solidari a favor de la Societat de Protecció Animal Gaia. Si vols adoptar, no hi pots faltar. Vine i coneix els gossos que busquen una segona oportunitat.
Organitza: Gaia Tarragona

12 h, pg. de les Palmeres. Sant Magí Street Food. Una gran i diversa oferta gastronòmica amb concerts, food trucks i activitats infantils i familiars durant tot el dia. Obert fins a les 18 h.
13 h, Concert amb Sr. Lufthansa
Organitza: Plexo

20 h, Catedral de Tarragona. Festival d’Orgue de Tarragona. Concert a càrrec de Bartomeu Mut, organista de la Catedral de Palma de Mallorca i professor d’orgue del Conservatori Professional de Música de la mateixa ciutat. Preu: 10 €. Venda d’entrades a www.tarracoticket.cat i a la mateixa Catedral una hora abans del concert.
Organitza: Capítol de la Catedral Metropolitana i Primada de Tarragona Col·labora: Ajuntament de Tarragona

ELS GUARNIMENTS DE SANT MAGÍ
L’Associació de Comerciants del Carrer del Portalet guarneix amb elements festius aquest accés a la plaça de la Font; els veïns del Portal del Carro, els voltants de la capella, i els veïns, els devots i la Moixiganga enramen el carreró de Sant Magí. L’Arquebisbat vesteix el Palau Arquebisbal, mentre que l’Ajuntament també engalana els seus edificis principals i els carrers per on discorren els actes itinerants de la festa.

SANT MAGÍ I L’AIGUA
La festa de Sant Magí vol reforçar la idea del consum positiu i responsable de l’aigua.

LES EXPOSICIONS
Casa de la Festa, Via Augusta, 4. “La Festa als Ulls d’Antonio Nodar”. Dijous i divendres, de 10 a 13 h; dissabte, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h; diumenge, d’11 a 14 h. Fins al 3 de setembre.

Espai Turisme, c. Major, 37. “Els gats urbans de Tarragona”. Projecte Gats Urbans de Tarragona, amb el suport de l’Associació Tàrraco Gats i Gaia Tarragona. De dilluns a dissabte, de 10 a 20 h; diumenge, de 10 a 14 h. Fins al 20 d’agost.

Casa Canals, Granada, 11. “El paraíso”, de David Mocha. De dimarts a divendres, de 16.30 a 20.30 h; dissabte, de 10 a 20 h; diumenge i festius, de 9.30 a 14.30 h. Fins al 10 de setembre.

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, pl. del Rei, 5. “El fil de la història”. Feiners, de 9.30 a 20.30 h; diumenge i festius, de 10 a 14 h.

Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, c. Santa Anna, 8. Jornades de portes obertes del 12 al 19 d’agost. De dimarts a divendres de 10 a 20 h; dissabte, de 10 a 15 h i de 17 a 20 h; diumenge i festius, d’11 a 14 h.

Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, c. Santa Anna, 8. “Biennal d’Art 017”, 38è premi Julio Antonio d’escultura i 40è premi Tapiró de pintura. De dimarts a divendres, de 10 a 20 h; dissabte, de 10 a 15 h i de 17 a 20 h; diumenge i festius, d’11 a 14 h. Fins al 4 de setembre.

dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h; diumenge i festius, d’11 a 14 h. Fins a l’1 d’octubre.

Tinglado 1 del Moll de Costa. “XXVII Exposició col·lectiva”, del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona. De dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h; diumenge i festius, d’11 a 14 h. Fins al 3 de setembre.

Tinglado 4 del Moll de Costa. “De la funció a la forma”, de Josep M. Roca Tarragó. De dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h; diumenge i festius, d’11 a 14 h. Fins al 3 de setembre.

Tinglado 4 (bis) del Moll de Costa. “Art of music”, de Juan José Hernández. De dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h; diumenge i festius, d’11 a 14 h. Fins al 27 d’agost.