L’Institut Pere Martell, millor iniciativa d’àmbit professional

Ha estat guardonat en el marc de la celebració del 150è aniversari d’Aigües de Barcelona

Per . Actualitzat el

L’Institut Pere Martell de Tarragona ha estat distingit com a millor iniciativa en ocupació d’àmbit professional durant l’acte de commemoració el 150è aniversari d’Aigües de Barcelona. Un guardó rebut per haver estat el primer institut públic en desenvolupar el grau de Formació Professional Dual de l’aigua, impulsat, entre altres, per la Fundació Príncep de Girona. Actualment ja s’han format tres generacions de nous professionals que treballen en aquest àmbit, i, en alguns casos, són persones que s’han reinventat professionalment i per a les quals aquesta iniciativa resulta una segona oportunitat. També s’han dissenyat i s’estan duent a terme processos d’acreditació de competències de les persones treballadores del sector.

«Des de la formació professional donem resposta a les necessitats de les persones i de les empreses. Podem dir que l’FP és una aposta de futur ja que les empreses necessiten personal qualificat» ha explicat el director de l’Institut Pere Martell, Àngel L. Miguel.

L’empresa Aigües de Barcelona ha celebrat aquesta efemèride amb un acte encapçalat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha tingut lloc aquest dimecres 14 de juny al Museu Agbar de les Aigües, ubicat a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). A l’esdeveniment hi han acudit una nodrida representació de càrrecs polítics i del món empresarial. A més de Puigdemont, del Govern hi han assistit els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret. També hi ha estat presents el president executiu de l’empresa Agbar, Àngel Simón; l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; la Directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes, entre altres autoritats.

A banda del centre educatiu tarragoní, en el decurs de l’acte de commemoració, s’han guardonat també altres entitats i institucions que han contribuït al desenvolupament sostenible. Així, han estat reconeguts: l’empresa Utilits, com a millor iniciativa en Innovació ja que es tracta d’una startup dedicada a la detecció de fugues via satèl·lit,; i també l’Hospital Sant Joan de Déu, com a millor iniciativa en Compromís Social.