L’Ajuntament gestionarà de forma directa les llars d’infants municipals

El plenari votarà aquest divendres la gestió directa de cinc llars d’infants municipals

Per . Actualitzat el

El Plenari de l’Ajuntament de Tarragona votarà en la sessió d’aquest divendres, 16 de juny, la gestió directa de cinc llars d’infants municipals que fins ara s’han gestionat sempre de manera externa. Així ho ha confirmat aquest dilluns el conseller d’Educació, Francesc Roca, als diferents grups municipals a la comissió informativa d’Ensenyament, així com als mitjans de comunicació en una roda de premsa.

El Plenari de l’Ajuntament de Tarragona va aprovar el passat 26 de gener realitzar un estudi de viabilitat sobre la gestió directa de les llars d’infants. A aquest fet s’hi suma que el proper mes d’agost finalitza el contracte de gestió que  l’empresa Clece té a les cinc llars d’infants municipals següents: Cèsar August, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, El Miracle i El Serrallo i ha renunciat a prorrogar el contracte al qual tenia dret.

Els estudis elaborats aquestes setmanes per l’Institut Municipal d’Educació i els tècnics de l’Ajuntament de Tarragona conclouen que la gestió directa de les llars d’infants permetran impulsar un projecte educatiu marc a tots els centres, inexistent fins ara, basant en objectius educatius per als infants i les famílies i amb criteris generals per a totes les llars. A més, la gestió directa permetrà treballar millor els compromisos assumits amb la recepció, la passada tardor, del segell distintiu de Ciutat Amiga de la Infància per part de la UNICEF. En definitiva, “es vol millorar la qualitat del servei en 4 àmbits: l’ambit tècnico-pedagògic, el d’organització, el de la qualitat de la gestió del servei i l’àrea econòmica”, segons el conseller Francesc Roca.

Econòmicament, els informes tècnics conclouen que la gestió directa d’aquestes cinc llars no només no suposaran un increment de la despesa municipal, sinó que es preveu un estalvi anual de 43.908 €. En concret, el cost econòmic per a l’Ajuntament aquest curs 2016-2017 ha estat de 593.411 € mentre que per al curs vinent es calcula en 549.503 €. Les 33 places orgàniques (que actualment són 38 funcionals) de mestres i educadores, amb contracte en vigor a les cinc llars d’infants, continuaran desenvolupant la mateixa feina el curs vinent subrogades per l’Ajuntament.

Les cinc llars d’infants que ara passaran a gestió directa sumen un total de 347 places, repartides en 21 grups de 0 a 36 mesos.

Les cinc llars han estat gestionades de forma indirecta des de la seva creació. El 2013 es va convocar un concurs que va guanyar l’empresa Clece per quatre anys amb la possibilitat de dues pròrrogues, de les quals ha renunciat a l’última.

En total l’Ajuntament de Tarragona és titular de nou llars d’infants a la ciutat. Dues d’elles, el Ninot i la Taronja han estat sempre de gestió municipal. Les cinc ja esmentades també passaran a partir del curs vinent a ser gestionades de manera directa. Les altres dues (L’Arrabassada i Bonavista) estan gestionades fins ara pel Consorci de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla però es preveu que, al curs 2018-2019, un cop acabada la concessió actual, també siguin gestionades directament per l’Ajuntament.