Els metges del futur

La Xarxa Santa Tecla rep els nous residents

Per . Actualitzat el

L’acte de benvinguda dels nous metges residents de la Xarxa Santa Tecla ha deixat molt clar com d’importants són els valors per a una professió que té un tracte tan constant amb persones que passen per moments difícils. Enguany arriben set nous MIR a l’Hospital de Santa Tecla, sis ho fan a Medicina Familiar i un a Medicina Interna, dues especialitats que coincideixen en la visió global del pacient. Aquest concepte és molt valorat a la Xarxa Santa Tecla i, gràcies a les dimensions i a l’estructura organitzativa dels centres de la Tecla, els nous residents podran treballar amb un ventall de pacients molt extens.

En un ambient distès els nous MIR han conegut el que serà el seu lloc de treball durant els pròxims anys (quatre o cinc depenent de l’especialitat). Joves metges que surten de la universitat i començaran a adquirir responsabilitats pas a pas, des de l’acompanyament constant del primer any a la major autonomia dels darrers. El doctor Xavier Oliach, director de l’Hospital de Santa Tecla, els ha donat la benvinguda i els ha recordat que el seu valor equival a la suma d’experiència i capacitat, però que l’actitud és l’element que ho multiplica tot, per bé o per mal. En aquest sentit, la cap d’estudis de la Unitat Docent de Medicina Familiar, la doctora Teresa Mateu, ha recordat als nouvinguts i als que ja finalitzaven la seva residència la importància de no perdre els valors en una professió com la seva.

Amb ganes d’aprendre

Oliach ens explica que els joves residents arriben molt il·lusionats i amb ganes d’aprendre, però també amb por davant d’un escenari desconegut. Es dona el cas, també, que molts dels MIR són de fora, una cosa habitual en els darrers anys tot i la facultat de Medicina del territori.

El director de l’hospital recorda que la demanda és més alta que l’oferta que generen les nostres comarques i això fa que hi hagi molta arribada de metges, sobretot dones.