Campanya contra el mosquit tigre a les escoles

Per . Actualitzat el

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla iniciarà a partir del divendres 2 de juny una de les principals accions de la campanya de prevenció i de lluita contra la proliferació del mosquit tigre. Es tracta de les visites que durà a terme l’empresa encarregada d’aquest pla, Blau i Verd, Serveis Ambientals, a les escoles del municipi, tant de la Portalada (de 9 h a 11 h, el divendres 2 de juny) com la del Roquissar (a partir de les 9 h, el dimecres 7 de juny).

L’acció té com a finalitat proporcionar a l’alumnat i al professorat els coneixements i les eines necessaris per mostrejar i identificar les larves de mosquit i, al mateix temps, aprendre a ubicar-se en l’entorn on es viu, a habitar-lo, a respectar-lo i a millorar-lo.

D’aquesta manera, es pretén transmetre a la població escolar d’Educació Primària els conceptes bàsics sobre la biologia dels mosquits en general i de l’ecologia, morfologia, comportament i implicacions sanitàries de l’espècie anomenada Aedes albopictus, popularment coneguda com a mosquit tigre. Aquest projecte també ha de permetre que l’alumnat incideixi en la millora del seu entorn i a fer-ne un ús més sostenible. Per cinquè any consecutiu, l’empresa especialitzada Blau i Verd s’encarregarà conjuntament amb l’Ajuntament de la campanya de prevenció i de lluita contra la proliferació del mosquit tigre, que ja va començar a desenvolupar diferents accions a principis d’aquest mes de maig i que s’allargaran fins a mitjan mes d’octubre.