ERC, PDECAT i CUP denuncien que els plans de protecció civil de Tarragona segueixen caducats

Els tres grups critiquen la deixadesa de l’equip de govern en matèria de seguretat

Per . Actualitzat el

La CUP, PDECAT i ERC-MES-MDC mostren la seva preocupació davant una situació que qualifiquen de molt greu i que evidencia la deixadesa de l’equip de govern en matèria de seguretat. Recorden que, ara fa un any, ja van denunciar que els plans de seguretat de Tarragona no estaven actualitzats i lamenten que la situació encara segueixi sent la mateixa. Les tres formacions coincideixen en criticar la deixadesa i irresponsabilitat de l’equip de govern en un aspecte tan cabdal com la seguretat i exigeixen que s’actualitzin i s’homologuin els plans amb la màxima celeritat possible

Cristina Guzmán, consellera de PDECAT, ha recordat que fa un any a Tarragona teníem nou plans caducats (PBEM, INUNCAT, TRANSCAT, PLASEQCAT, SISMICAT, CAMCAT, INFOCAT, NEUCAT i CONTAMINACIÓ DEL RIU EBRE) i dos pendents de realitzar (PENTA, RADCAT).‘Avui continuem en la mateixa situació que fa exactament un any. L’equip de govern no ens ha donat cap resposta a les nostres exigències de realització i actualització dels plans de seguretat’, ha explicat Guzmán, que considera que ‘els hem donat el temps necessari per poder redactar i homologar el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), però han estat totalment incapaços de finalitzar-ho i homologar-lo en tot aquest temps’.

Per la seva banda, el conseller d’ERC-MES-MDC Xavi Puig, ha qualificat de ‘desídia i mala organització’ el fet que la Comissió de Protecció Civil no s’hagi reunit ni una sola vegada en el darrer any. ‘L’equip de govern està incomplint amb les seves obligacions. No serveix de res tenir comissions si no es reuneixen amb la periodicitat establerta’. Puig ha exigit a l’equip de govern ‘que actuïn amb responsabilitat i rigor i convoquin la comissió de Seguretat i Protecció Civil amb urgència i que s’actualitzin els plans de seguretat’. El republicà ha destacat que ‘no ens podem permetre no tenir la seguretat al dia en una ciutat amb el polígon industrial més important del sud d’Europa’.

La consellera de la CUP Laia Estrada ha lamentat la inacció de l’equip de govern durant tot aquest any respecte aquesta qüestió. Estrada afirma que ‘estem parlant de la seguretat de la població, un aspecte que quan interessa al govern és un tema cabdal i, quan no, s’obvia per complet; és lamentable la deixadesa amb què estan actuant’. Hi afegeix que el primer que caldria fer és conèixer els riscos reals que tenim a la ciutat i s’ha sumat als seus companys de PDECAT i ERC a l’hora d’exigir la convocatòria de la Comissió de Seguretat i Protecció Civil, i sobretot l’actualització dels plans de seguretat. ‘Si no actuen amb la màxima celeritat estarem davant d’una negligència política. Això vol dir manca de seguretat per a les persones i poca prevenció, que se sumen a l’alt risc que ja té la ciutat a causa de les indústries que té al terme’, conclou Estrada.