El món pediàtric s’aplega en una nova trobada professional a l’Hospital de Santa Tecla

Per primera vegada en aquesta trobada anual es parlarà sobre menors transsexuals

Per . Actualitzat el

Uns quaranta professionals sanitaris del territori vinculats a l’especialitat de pediatria en els àmbits hospitalari i d’atenció primària participen aquesta setmana en la cinquena edició de la Tecla al Dia en Pediatria (X Teclajornada de Pediatria d’Atenció Primària), unes jornades anuals adreçades a l’actualització de coneixements i al debat sobre temes d’actualitat que afecten la infància a Catalunya i el seu abordatge des del punt de vista assistencial a les nostres comarques.

La jornada, organitzada per la Xarxa de Santa Tecla, es desenvolupa aquesta vegada a la sala d’actes de l’Hospital de Santa Tecla en dues sessions: la tarda del divendres 19 de maig i el matí del dissabte 20. Tant un dia com l’altre la trobada inclou ponències de professionals d’alt prestigi de la Xarxa de Santa Tecla, de l’Hospital Joan XXIII, de l’ICS i de l’Hospital Sant Joan de Reus. Entre els temes a tractar hi ha el maneig de la febre sense focalitat, el maneig de la primera convulsió afebril en un infant, el calendari quirúrgic, el maneig del broncoespasme i ponències sobre les llets especials i els trastorns digestius. Cal destacar la ponència dissabte al matí de la Dra. Almirall, de la Unitat d’Atenció a la Salut Sexual de Barcelona (ICS), que parlarà sobre l’atenció a menors transsexuals. Prèviament el Grup Chrysallis explicarà el cas concret d’un infant de les nostres comarques.