«Intento transmetre musicalment històries i emocions»

Anna d’Ivori, cantant i compositora tarragonina, acaba de publicar el seu primer disc, ‘Rere els vidres’

Per . Actualitzat el

Un total de 10 cançons produïdes per tota la banda són les que configuren aquest primer disc, elaborat al llarg de més d’un any i que dona el tret de sortida a la carrera musical de la cantant i compositora tarragonina Anna d’Ivori, juntament amb la seva banda, formada per Albert Domingo, Adrià Mort i Gerard Roca.

Com vas començar en el món de la música?
Des de ben petita vaig començar a estudiar música i a tocar el piano i des de llavors que sempre m’ha acompanyat. Amb el temps, a més, s’ha anat tornant gradualment més present, important i essencial en el meu dia a dia fins arribar al punt que vaig decidir emprendre aquest camí de manera més seria i professional.

Què t’inspira a l’hora de compondre i de pensar les cançons?
La majoria de les meves cançons han estat inspirades per la meva pròpia experiència a la vida; potser un record, una vivència, un sentiment o una sensació en un lloc i un moment determinat… en general, m’inspira el context que visc i tot el gran nombre de factors que hi interactuen. De totes maneres he de dir que també m’agrada molt narrar o intentar transmetre musicalment històries concretes i les emocions que generen, com a la cançó de Nina d’Ivori. Trobo un exercici molt interessant composar i intentar explicar una història de tal manera que per l’oient sigui fàcil imaginar-se’n tot un món.

Què trobarem en aquest disc?
En aquest disc trobareu 10 capítols sonors bastant diferents. Malgrat que hem intentat que el disc mantingués un estil i una homogeneïtat sonora, totes les cançons tenen la seva pròpia identitat i es distingeixen bastant entre elles. Tenint present que aquest és un disc de pop, hi podrem trobar des d’una balada lenta amb piano i veu a una cançó amb una sonoritat molt elèctrica.

L’has produït íntegrament a Tarragona?
S’ha gravat concretament a Constantí, a Amanita Estudis, i s’ha masteritzat i editat a Barcelona, però crec que aquest és un disc que té un lligam fort amb Tarragona. A part de ser gairebé tots d’aquí, té cançons que d’alguna manera o altra en parlen com La Ciutat o Nina d’Ivori. A més, també s’hi ha implicat molta gent de la ciutat com és l’Edu Polo amb el disseny, el grup de gòspel Singtònics, les dues productores dels videoclips Explay i Slipcast…

Quins projectes de futur tens?
Ara mateix estic centrada en aquest disc que, després de molt de temps «al forn», per fi ha vist la llum. Realment està sent un procés molt bonic que vull gaudir al màxim, però també he de dir que sempre penso en seguir explorant i jugant amb la música i les lletres. I si encara miro una mica més enllà m’agradaria poder centrar-me més en tot el que va relacionat amb la composició per audiovisuals i bandes sonores. De fet, ja he començat a caminar en aquesta direcció però de moment prefereixo focalitzar-me en aquest projecte que ara començo i en els concerts que venen.