Alumnes de l’Escola Estela potencien les seves habilitats socials amb ioga

Per . Actualitzat el

Set alumnes d’entre 16 i 20 anys de l’aula 9 del Centre d’Educació Especial Escola Estela han iniciat aquest curs classes de ioga i meditació. La iniciativa, sorgida de la seva professora, la Laura Recari, ha tingut molt bona acollida per part dels nois i noies del centre i es preveu que, a la llarga, s’ampliï a més d’un cop per setmana.

«Per les característiques del grup es prioritzen les habilitats socials i personals perquè són nois i noies molt individualistes», ens comenta la Laura. La idea és cohesionar el grup i, per tal de fer-ho possible, es realitza un taller d’intel·ligència emocional en el qual s’afavoreix la relació entre ells i l’autoestima. Les classes de ioga i la meditació formen part d’aquest projecte i es fan al final del taller d’intel·ligència emocional dins de les dinàmiques de grup.

«Es tracta que siguin conscients d’ells mateixos a través de la respiració, ja que a partir d’aquest autoconeixement interactuem amb els del nostre voltant», comenta la professora, que també destaca els beneficis de l’apartat més físic del ioga, que els ajuda a mantenir-se en forma.

Un dels punts claus del ioga i la meditació és l’ús de la respiració. En aquest cas, els joves de l’Escola Estela treballen en la resolució de conflictes a partir de la respiració. Un exemple d’això és la tècnica de la tortuga, que la trobem il·lustrada en una de les parets de l’aula que la Laura ens explica: «són conscients que alguna cosa els està passant i que els fa sentir malament, aleshores respiren, es tranquil·litzen i, després, poden resoldre el conflicte».

L’Escola Estela

El Centre d’Educació Especial (CEE) Escola Estela és un centre concertat amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Els alumnes tenen edats compreses entre els 3 i els 21 anys i presenten alteració del desenvolupament psíquic i/o cognitiu, per la qual cosa en la seva etapa d’escolarització necessiten una atenció més específica que la que els pot oferir l’escola ordinària.

L’Escola Estela atén alumnes en règim d’escolarització complerta i d’escolarització compartida.

La finalitat del centre és potenciar al màxim el desenvolupament de les capacitats cognitives, afectives i de relació dels alumnes per aconseguir la integració en la societat.

La Fundació Estela

L’Escola Estela forma part de la Fundació Estela que dona servei a més de 200 persones amb discapacitat intel·lectual. Les àrees d’actuació, a banda de l’escola, són la llar residència, el servei de teràpia ocupacional i el servei ocupacional d’inserció.

Tots aquests servei tenen com a objectiu la promoció personal del discapacitat intel·lectual i la millora de la seva integració social. La Fundació està adherida a l’àrea social de la Xarxa de Santa Tecla des de 2013.