Bones previsions d’ocupació pel pont de maig a la Costa Daurada

Continuen les bones expectatives després d’una Setmana Santa molt positiva

Per . Actualitzat el

Enguany, l’1 de maig cau en dilluns, això representa que molta gent té més disponibilitat i possibilitat de viatjar i gaudir en família durant aquest cap de setmana llarg. A més, en algunes comunitats com Madrid també és festiu el dimarts, dia 2. Aquest dia, també ha estat triat per moltes escoles per fer festa, una circumstància que pot provocar un efecte encara més positiu per aquests dies.

Així doncs, als municipis del centre de la Costa Daurada -Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda-, s’espera que per aquests tres dies -29 i 30 d’abril i 1 de maig-, l’ocupació global arribi a ser d’un 80%, aproximadament.

Aquestes bones dades confirmen l’optimisme del sector turístic per aquesta temporada. David Batalla, president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), afirma que “vam tenir una Setmana Santa amb un clima excepcional i vam aconseguir unes dades d’ocupació que feia anys que no recordàvem”. Ara, per aquest pont de maig, “també esperem unes xifres òptimes, ja que moltes famílies de Catalunya, Espanya o França, en tenir dos o tres dies lliures aprofiten per desconnectar als allotjaments de la Costa Daurada”.

Ocupació per sectors

L’ocupació hotelera als establiments de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda serà positiva, segons confirma Xavier Roig, president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, “alguns hotels poden arribar a penjar el cartell de complet durant dissabte i diumenge”. En global, es calcula que “tindrem una ocupació mitjana d’un 90% en els 77 hotels associats que restaran oberts aquests dies, la qual cosa representa un 90% del total”. Tanmateix, cal destacar que hi ha establiments hotelers que encara no han obert i tenen previst fer-ho a mitjans o a finals de maig. També n’hi ha que van estrenar temporada per Setmana Santa i van tancar immediatament després.

Pel que fa als apartaments, Quim Cristià, secretari de l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre, confirma que “enguany els dies 29 i 30 d’abril arribarem a un 75% d’ocupació, una dada que contrasta amb el 35% que tenim durant els dies previs”. A més, afegeix que “és una llàstima que el temps no ens acompanyi; al sector dels apartaments notem un augment de les reserves d’última hora si s’anuncia sol i bones temperatures. Sembla que aquest pont, no serà així”.

Per la seva banda, Berta Cabré, presidenta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, confirma que al sector campista li ha afectat negativament la previsió de mal temps anunciada, en el sentit que “alguns clients ens han fet anul·lacions de darrera hora a causa del fred que es preveu”. Tot i això, afirma que “atès que dilluns és festiu, tindrem una millor ocupació que per aquestes dates de l’any passat”.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona.