La Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya es presenta a Tarragona

Neix amb l’objectiu de preservar i fomentar un model tradicional de ball de diables

Per . Actualitzat el

La Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya (CBDTC) s’ha presentat oficialment aquest matí a l’Ajuntament de Tarragona.

Aquesta coordinadora, que neix sent l’herència de la Coordinadora de Ball de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya, surt a la llum amb la voluntat de treballar per aquelles colles que utilitzen i volen utilitzar un model tradicional de ball de diables, sigui el model penedesenc o el model Baix Camp.

El president de la Coordinadora de Diables Tradicionals de Catalunya, Fèlix Mach, ha explicat que «aquesta federació neix amb la voluntat de preservar els balls de diables i fomentar-los. En aquest moment tenim més de 20 peticions de balls per formar part de la coordinadora»

Pel que fa al programa d’avui, a la tarda, a les 17.30 h a l’Antiga Audiència de Tarragona es realitzarà una taula rodona, amb la presència de Ramon Vallverdú, Salvador Palomar, Daniel Vilarrúbies, Xavi Aranda, Xavier Ribera, Enric Garriga i Josep Bargalló, un acte moderat pel periodista Joan Ignasi Gómez.

Al vespre, i per acabar realitzaran una cercavila de foc amb els onze balls de diables que actualment formen part de la CBDTC (Ball de Sant Miquel i Diables d’Igualada, Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona, Ball de Diables de Sitges, Colla Vella, Ball de Diables de Vilafranca del Penedès, Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de l’Arboç, Ball de Diables del Vendrell, Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera de Gaià, Ball de Diables de Reus i Ball de Diables de Tarragona).

La concentració es farà a les 21.30 h a la Rambla Nova per anar direcció a la plaça de la Font per iniciar allí el recorregut fins a la plaça de les Cols, per acabar al Pla de la Seu es realitzarà una encesa conjunta. Aquest acte estarà patrocinat per Pirotècnia Igual.

 

.