Quina pudor…

Per . Actualitzat el

Em resulta difícil entendre que una ciutat com Tarragona – que és Patrimoni de la Humanitat– no aposti fermament per la cultura. La guerra entre la regidoria de Cultura, els músics i les guinguetes no té ni cap ni peus. Aquesta serà la meva opinió fins que el regidor sigui capaç d’explicar la seva política i el seu pla estratègic. També em fa remoure els budells que en plena Setmana Santa alguns recintes museístics de la ciutat hagin de baixar la persiana per manca de personal o de previsió. Tot per la desídia i la manca d’interès d’alguns polítics envers la cultura o de tot allò que no s’enquadri en les festes patronals. No és possible que Tarragona es plegui de mans i dificulti la vida als músics i emprenedors artístics. He de confessar que no entenc la política cultural de l’Ajuntament de Tarragona. De fet, no entenc altres polítiques engegades per l’actual tripartit. Parlen de pla de biblioteques quan no hi ha ni un cèntim previst…  i em xoca que, per un costat, es decideixi no substituir les places vacants (realment necessàries) i, per l’altre, es vagi nomenant, aparentment a dit, càrrecs per ocupar llocs que no són indispensables. I, curiosament, no veig que l’oposició es desperti i faci realment d’oposició. Em temo que els que callen avui ho fan perquè si estiguessin al poder farien el mateix. És lamentable.

És lamentable que una ciutat que hauria de defensar la capitalitat provincial permeti que Reus, Cambrils o Salou assumeixin tot el protagonisme musical durant l’estiu. És obvi que no anem bé… I, en el cas de dubtes, només cal preguntar a alguns músics o, fins i tot, a alguns gestors culturals. Els únics que se n’assabenten són els de sempre… els polítics. O no?