La Generalitat surt al rescat de l’Hospital Sant Joan de Reus

El conseller de Salut anuncia que l’administració catalana serà la titular de més la meitat del centre assistencial

Per . Actualitzat el

El conseller de Salut, Antoni Comin, ha visitat aquest dimarts a la tarda Reus per explicar els plans de la Generalitat per salvar l’Hospital Sant Joan de Reus de la seva fallida econòmica.

Comin ha explicat que l’administració catalana, a través de CatSalut, passarà a quedar-se més de la meitat de l’hospital resuenc, que governarà en conjunt amb l’Ajuntament de Reus. La data fixada per a l’entrada de la Generalitat en el nou govern del centre assistencial és l’1 de gener de 2018. Comin ha desvetllat que per fer-ho possible es crearà una nova entitat que substituïrà l’actual sistema de governança de l’hospital, que va tancar els comptes del darrer any amb un dèficit de 8 milions euros. Fins a l’1 de gener des de Barcelona —un 55%— i des de Reus —un 45%— una comissió tècnica treballarà per fer realitat aquesta nova entitat mixta pública que gestionarà el centre sanitari.

Amb aquesta decisió, Comín ha insistit que s’ha de reforçar el concepte de “xarxa hospitalària del Camp de Tarragona, entenent que en aquesta regió sanitària ha d’existir un gran hospital amb dues seus, una a Reus i una altra a Tarragona”.

Comín ha destacat el paper del consistori en l’impuls d’una peça tan important com l’hospital, i en els estatuts de la nova entitat, que està previst que entri en funcionament al gener de 2018, s’especificarà que la presidència del consell d’administració recaurà en el representant que designi l’ajuntament.

El conseller ha agraït l’esforç dels professionals del Sant Joan en els últims anys i ha afirmat que aquesta fórmula és amb la qual es gestionen centres com l’Hospital del Mar, el de Terrassa, el Parc Taulí de Sabadell, el de Mataró i el de Vic, entre uns altres.