Comença la campanya de la renda 2016

La desaparició del Programa Padre és la principal novetat

Per . Actualitzat el

El dia 5 d’abril comença la campanya de la renda 2016, amb la principal novetat que aquest any desapareix definitivament el Programa d’assistència Padre, que serà rellevat pel sistema Renta Web, el qual hauran de fer servir tots els declarants, independentment de la naturalesa de les seves rendes, fins i tot les procedents d’activitats econòmiques.

Amb aquesta nova modalitat, el contribuent accedeix directament al servidor de l’Agència Tributària i pot tramitar on line la seva renda sense necessitat de descarregar res al seu ordinador com calia fer amb el Programa Padre.

Per accedir-hi, haurà d’identificar-se amb DNI electrònic, clau i número de referència. Un cop a dins, rebrà informació sobre la possible existència de diferències entre les dades de la darrera declaració i l’actual, i s’hauran de validar les dades identificatives

Calendari

El 5 d’abril, amb la presentació telemàtica de la campanya de la renda 2016, comença el període tributari de l’IRPF. Si s’opta per presentar la declaració de la renda de manera presencial, caldrà esperar fins a l’11 de maig. En els dos casos, el termini s’allargarà fins al 30 de juny. Si el resultat surt a ingressar i es vol domiciliar el pagament, el termini s’acaba el dia 26 de juny.

Aquest any, uns quatre milions de contribuents que l’any passat estaven obligats a utilitzar el programa Padre passaran a ser usuaris de Renta Web, els quals s’uniran als més 15,2 milions de declarants, que representaven el 80% del total, que l’any passat ja es podien acollir a aquest sistema, cosa que va provocar alguns col·lapses a la xarxa. Caldrà veure com respon en aquest cas.