Un casc neuronal il·lustra el potencial de la neurociència a les aules

Es presentarà durant el congrés EduMindUp!

Per . Actualitzat el

La primera edició del congrés EduMindUp!, que se centra en el potencial de la neurociència per millorar la tasca docent, tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 de maig al Palau de Congressos de Tarragona. Organitzat pel Col·legi Sant Pau i la Fundació Sant Fructuós, està adreçat al professorat i abordarà les experiències i aplicacions més innovadores a l’aula basades en els avenços de la neurociència.

Amb la idea de visualitzar millor la filosofia amb què s’ha creat EduMindUp!, els assistents podran comprovar el funcionament d’un casc neuronal que, a través de taques de color, permet observar en la pantalla d’un ordinador els canvis de l’activitat cerebral davant diferents estímuls. El director del Col·legi Sant Pau, Pablo Muñoz, és l’encarregat d’explicar les experiències realitzades amb alumnes i tots els detalls relatius al congrés. «És evident que els avenços dels neurocientífics a l’hora d’explicar les reaccions del cervell obren un enorme ventall de possibilitats per crear eines docents més eficaces; en aquest context, volem compartir les experiències més noves en aquest àmbit, i reflexionar, de la mà dels millors especialistes, sobre una revolució que ja és aquí», explica.

Experts de la talla del genetista David Bueno, Premi Europeu de Divulgació; la guru de la intel·ligència emocional Begoña Ibarrola; el catedràtic d’Ètica de la Universitat Ramon Llull Francesc Torralba; l’escriptora Elsa Punset o el famós coach Àngel López Naranjo es reuniran els dies 18,19 i 20 de maig en aquest primer congrés EduMindUp!, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Tarragona. El mentalista Ramon Fauria, amb la seva singular combinació de psicologia, il·lusionisme, management i dots comunicatives, completa un atractiu elenc de ponents aconseguit sota l’impuls de la Fundació Sant Fructuós i el Col·legi Sant Pau Apòstol, que enguany compleix mig segle de vida.