ERC proposa un debat sobre l’incivisme a la ciutat

Ricomà: «Estem davant un problema que necessita gestió política. No podem tractar el ciutadà com un sospitós habitual»

Per . Actualitzat el

ERC-MES-MDC demana a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros que convoqui un ple monogràfic per cercar solucions a l’incivisme, després que l’equip de govern anunciés que el cost derivat d’aquest fenomen al 2016 va ser d’1,6 milions d’euros. «Segons les dades presentades per l’equip de govern, les conseqüències econòmiques de l’incivisme a Tarragona estan agafant proporcions colossals. Del 2012 al 2016 els costos s’han multiplicat per quatre», explica el portaveu d’ERC-MES-MDC, Pau Ricomà. «Des del govern es limiten a culpar els ciutadans acusant-los d’incívics. Nosaltres creiem que els tarragonins no som per naturalesa més incívics que en altres ciutats i que estem davant d’un problema que necessita gestió política. No podem tractar el ciutadà com un sospitós habitual», afegeix el líder republicà.

Ricomà assegura que el plenari monogràfic serviria per exigir informació clara a l’equip de govern ja que, a dia d’avui, les xifres són confuses. «Necessitem xifres clares, partides comparables, saber en quins aspectes incrementa l’incivisme, quines són les zones on se’n registra més… Una informació que a dia d’avui no tenim», explica el portaveu d’ERC-MES-MDC. Pels republicans és preocupant que, comparant les dades que s’han donat des de l’equip de govern els darrers anys, «veiem que no sempre s’utilitzen els mateixos paràmetres ni categories per avaluar els costos de l’incivisme i no sabem, per exemple, d’on extreu l’alcalde la xifra que el 10% de la població és incívica». Tot plegat, segons Ricomà, «no permet fer una diagnosi real de la problemàtica per cercar solucions».

Des d’ERC-MES-MDC confien que el plenari extraordinari servirà per cercar estratègies per lluitar contra l’incivisme, des de la conscienciació i la intermediació, fins a la coerció o la cerca d’incentius. Pels republicans és imprescindible el treball conjunt de diversos departaments com serveis socials, guàrdia urbana, contractació o ensenyament per fer-hi front i estudiar models d’èxit d’altres ciutats. Pau Ricomà s’ha adreçat a l’alcalde assegurant que «agafem la mà estesa que va oferir l’alcalde a la conferència de ciutat per treballar conjuntament en temes importants. Aquest ho és».