Un llibre repassa la història dels prostíbuls a Tarragona

L’obra col·lectiva ‘Burdelatura’ es presenta aquest divendres dia 31 al cafè La Cantonada

Per . Actualitzat el

Una vintena d’autors, entre els  quals diversos escriptors i periodistes però també procedents d’altres sectors, participen en aquesta obra col·lectiva que es presentarà el pròxim divendres 31 de març. Es tracta del llibre Burdelatura, un recull de relats sobre el món de la prostitució i la nit a la ciutat de Tarragona que ha coordinat el periodista i escriptor Ferran Gerhard.

El punt de partida de la majoria dels textos són locals de prostitució històrics de la  ciutat, la majoria ja tancats, a través d’històries parcialment verídiques o del tot  fictícies, teixides amb diferents estils literaris que aporten i sumen en aquest  projecte coral.  L’origen de Burdelatura és a tres llibres anteriors, un sobre carrers de la ciutat i dos més sobre els seus bars, en què va participar Ferran Gerhard. En aquest  punt, el coordinador d’aquest nou recull literari amb aroma tarragoní, va tenir clar  que «calia fer memòria i recordar que la ciutat de Tarragona va ser, cap als anys seixanta i setanta, la segona ciutat de tot l’estat amb més prostitutes per habitant.  Actualment només queden oberts un parell d’aquests locals de sexe de pagament, però és necessari recordar l’existència d’aquesta època històrica tarragonina  perquè també forma part de la nostra memòria de ciutat».

La presentació de Burdelatura es farà aquest divendres 31 de març, a les  vuit del vespre, al Cafè la Cantonada, al carrer Fortuny de Tarragona. L’acte el  presentarà el periodista Òscar Ramírez i hi intervindrà el coordinador de l’obra, Ferran Gerhard, i alguns dels seus autors. Han escrit textos en aquest llibre: Mateu  Alemany (Kàputx), Carlos Villarrubia, Tomàs Carot, Juan González Soto, Yolanda Tarrés, Carlos Izquierdo, Xavier Esteve, Cesc Garau, Xavi Chamorro, Amador  Sandaño, Magda Guillén, Sebastià Poy, Otten Waelder, Teresa Domingo, Josep Anton Sierra, Oriol Margalef, Man, David Serra i Enrique Bilbao.