Tarraco Viva 2017 uneix Grècia i Roma

La 19a edició del festival inclou més de 430 actes que es desenvoluparan del 15 al 28 de maig

Per . Actualitzat el

Avui s’ha presentat la XIXa edició del Festival Tarraco Viva que, amb més de 430 actes que es desenvoluparan del 15 al 28 de maig, tindrà com a eix principal la relació entre dues de les civilitzacions més importants de la història clàssica com són Grècia i Roma. Al cartell, que també s’ha pogut veure avui, hi destaca l’emperador Adrià, qui fa 1.900 anys (l’any 117 dC) va pujar al tro i cinc anys més tard va visitar Tàrraco i va donar-li l’impuls i la rellevància de la gran capital de la Hispania Citerior que era; sent alhora un dels governants de la civilització romana més ‘helènics’ tal i com ha destacat el director del Festival, Magí Seritjol.

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha apuntat també la rellevància de dedicar aquest any i el vinent, 2018, a la relació entre el món grec i romà, donada l’extensa programació que hi ha a l’entorn. I alhora ha destacat aquest esperit territorial del Festival, que any rere any es va ampliant i que ja compta amb la complicitat d’Altafulla, Cambrils, Falset i Vila-rodona.

Una de les novetats més rellevants són les activitats que es faran a l’entorn dels barris, amb ‘Del teu barri a l’antiga Roma’ un projecte que vol donar a conèixer l’existència, ja en època romana, dels vicini (veïns) i la seva convivència amb la urbs, la ciutat. També s’ha destacat l’acte de cloenda, on es farà una reflexió a l’entorn dels ‘Alcaldes de Tàrraco, emperadors de Roma’ que s’esdevenia a El Gran Fòrum Provincial de Tàrraco, un dels espais més grans construïts mai en època romana.