Comença la preinscripció escolar per al curs vinent

El període per presentar les sol·licituds acabarà el 4 d’abril

Per . Actualitzat el

La comunitat educativa del Camp de Tarragona es prepara ja per al curs 2017-2018. La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes, ha presentat en roda de premsa l’oferta de places de segon cicle d’educació infantil i ensenyaments obligatoris per al pròxim curs escolar, en què ha anunciat que «el curs vinent obrirem un nou institut i crearem un institut escola». La directora ha destacat com a novetats que hi haurà «més oportunitats per a les famílies, més transparència i lluita contra el frau escolar», i també l’aplicació de «l’acord amb els municipis, en què s’amplia la reducció de ràtios en funció de la complexitat amb una ràtio de 27 a primer d’ESO».

Sílvia Rodes ha explicat que per a la programació de places «es tenen en compte les següents variables: el mapa escolar de cada municipi, el padró d’habitants i l’acord amb els municipis». A P3, els Serveis Territorials de Departament d’Ensenyament a Tarragona ofereixen per al curs 2017-2018 un total de 6.820 places i, a 1r d’ESO, 7.275 places.

Pel que fa al nombre de grups, a P3 l’oferta inicial és de 277 grups, que són un total de 6 grups més que els que es van oferir en la preinscripció del curs passat. D’aquesta oferta, 211 corresponen a l’escola pública i 66, a la concertada. A 1r d’ESO també hi ha un increment de 3 grups respecte a l’oferta inicial del curs passat: de 242 a 245. Un total de 182 grups corresponen a centres públics i 63 a concertats.

Creació de nous centres

Una de les novetats és la modificació del mapa escolar, pel que fa als ensenyaments d’infantil i primària. Rodes ha anunciat que es crea, pel que fa a secundària, l’Institut de Miami Platja a Mont-roig del Camp.

També hi haurà un nou institut escola: l’Institut Escola Mediterrani per transformació de l’Escola Mediterrani a Tarragona. La creació de l’institut escola consolida un model d’escolarització per donar resposta a l’abandonament escolar o a la situació geogràfica.

Alumnat amb necessitats especials

Un dels objectius del Departament «és afavorir la integració de l’alumnat amb necessitats educatives específiques (NEE) mitjançant distribució equilibrada en els centres» que integren el Servei Educatiu de Catalunya. Ha recordat el treball amb el Síndic i els compromisos del Departament. Per aquest motiu, s’adoptaran un seguit de mesures en el procés de preinscripció i matrícula, com per exemple la detecció prèvia de les necessitats específiques de l’alumnat i actuacions d’acompanyament i acollida dels alumnes als centres.

La preinscripció escolar començarà el pròxim 23 de març i acabarà el 4 d’abril. La majoria de sol·licituds de preinscripció seran pel primer curs de l’educació infantil de segon cicle (P3), que és quan els nens i nenes comencen a assistir a les escoles, i el primer curs d’ESO, que és quan inicien els estudis als instituts. La matriculació s’haurà de realitzar del 12 al 16 de juny per als alumnes d’infantil, primària i primer d’ESO i, entre el 26 i el 30 de juny, per als de segon, tercer i quart d’ESO.