EMATSA embotellarà aigua de l’aixeta per a emergències i esdeveniments

L’Empresa Mixta d’Aigües de Tarragona estrena una planta embotelladora d’aigua corrent

Per . Actualitzat el

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) disposa d’una planta embotelladora d’aigua de l’aixeta. Aquest equipament servirà per repartir aigua entre els abonats en cas de talls de subministrament d’aigua de llarga durada (un mínim de 4 hores) i per promocionar el consum de l’aigua de l’aixeta entre la població.

Això es farà a través de diferents campanyes de difusió en esdeveniments esportius i culturals com la Caminada Popular –que va organitzar el Patronat Municipal d’Esports aquest passat diumenge–, la Mitja Marató de Tarragona o els Portants de Sant Magí.

Per últim, aquesta aigua també servirà per a situacions d’emergència que ho requereixin.

La nova embotelladora d’Ematsa pot produir fins a 350 ampolles cada hora. Així mateix, la contractació del personal que farà funcionar la planta embotelladora serà a través d’un contracte reservat a empreses que treballin amb persones amb dificultat d’inserció laboral. La primera entitat que assumirà aquesta tasca serà Topromi.

Funcionament de la planta

L’equipament està ubicat al Laboratori d’Ematsa. Les ampolles d’aigua que es produeixin en aquesta planta embotelladora contindran aigua de l’aixeta que haurà passat per un filtre que elimina els microorganismes, conserva els minerals i en garanteix la seva innocuïtat.

A més a més, la nova planta embotelladora estarà certificada segons els requisits de la ISO22000, de TÜV Rheinland, que garanteix la innocuïtat del producte, és a dir, que aquesta aigua té garantia sanitària.