Especialistes en lupus es reuniran a l’hospital de Santa Tecla

És la segona jornada anual de l’Associació Catalana de Lupus que se celebra a Tarragona

Per . Actualitzat el

El dia 18 de març, de les 9,30 a les 13,30 hores, Tarragona acollirà, per segon any consecutiu, la reunió anual de l’Associació Catalana de Lupus. Es realitzarà a l’Hospital de Santa Tecla i és obert i gratuït per a tota la població.

Aquesta jornada, que mantindrà el seu marcat caràcter divulgatiu, s’organitzarà en diverses taules rodones en les quals intervindran especialistes en malalties autoimmunes com la Dra. Olga Araújo, del Servei  de Medicina Interna. Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, que és coorganitzadora de la trobada;  la Dra. Laura Noblia, de la Unitat de Malalties  Autoimmunes de l’Hospital del Vendrell, o el doctor Tarek Carlos Salman, del Servei de Reumatologia de l’Hospital del Mar de Barcelona, entre altres, que se centraran en els efectes del sol en la malaltia del lupus.

També intervindran persones afectades per lupus que explicaran la seva experiència i altres especialistes que enfocaran diferents aspectes de la malaltia com ara el paper dels nous fàrmacs o de les xarxes socials, entre altres temes d’interès.

El lupus és una malaltia autoimmune, és a dir, que es produeix perquè el cos fabrica anticossos que no actuen contra els agents externs sinó contra les mateixes cèl·lules i teixits sans del cos.

Aquest «autoatac» es pot produir en qualsevol part del cos i generar uns símptomes semblants a altres malalties, per la qual cosa el diagnòstic és complicat i el malalt pot trigar fins i tot anys a ser diagnosticat. El lupus afecta unes 40.000 persones a tot l’Estat, de les quals 7.000 viuen a Catalunya i, d’aquestes, unes 125 estan diagnosticades a Tarragona. Pot afectar qualsevol persona, però té més incidència entre les dones d’entre 20 i 40 anys i és més comú entre les afroamericanes i les hispanes que entre les caucàsiques.

Per inscriure’s a la jornada cal fer-ho a: xarxa@xarxatecla.cat, ja que l’aforament és limitat.