Continua el somni del Nàstic

Els granes guanyen 2-1 el Córdoba en l’últim suspir de partit i consoliden la seva posició fora de les places de descens

Per . Actualitzat el

El Nàstic de Tarragona continua la seva línia ascendent de joc i resultats. Aquest diumenge ha guanyat en els darrers minuts un partit que s’havia complicar força contra el Córdoba, que s’havia avançat en el marcador als nou minuts de la primera part. La força i empenta dels granes, però, envalentonats amb un Nou Estadi bolcat amb l’equip, ha fet possible la remuntada. El Nàstic, que ha jugat gairebé una hora amb un jugador més per expulsió directa de Pedro Ríos, consolida la seva posició fora de les places de descens, més encara després dels resultats assolits per la resta d’equips que estan lluitant per la permanència.

Crónica del Nàstic – Córdoba.

El partit ha començat malament pels interessos grana i és que, en el minut 9, el Córdoba s’ha avançat en el marcador aprofitant una errada de la defensa local. Els tarragonins han sabut sobreposar-se ràpidament, recuperant el domini de la possessió i marcant el ritme del partit. En el minut 16, a més, l’àrbitre ha expulsat al visitant Pedro Ríos per una agressió sobre Delgado. I just en la següent acció, aprofitant el servei de falta de Tejera; Perone, amb una gran rematada de cap, ha batut Razak, ficant l’empat en el marcador. Després del gol, el Córdoba ha reculat les seves línies, convertint-se el Nàstic en el protagonista absolut del joc. En el minut 22 ho ha provat Emaná amb un xut des de fora l’àrea que ha sortir a córner després de topar amb un defensa. I en el minut 39, de nou el camerunès, ha estat a punt de connectar el xut després d’una gran assistència de Madinda, però la rematada, molt forçada, ha marxat massa desviada. Els visitants ho han provat amb dos xuts llunyans, topant sempre amb un segur Reina; i amb l’empat s’ha arribat a la mitja part.

La segona meitat ha començat amb un doble canvi per part del Nàstic. Merino ha decidit donar entrada a Jean Luc i Àlex López i s’han quedat a vestidors Bouzón i Madinda. El relleu ha donat major superioritat als grana, sobre tot per les bandes, en front un Córdoba que es trobava còmode tancat a camp propi i buscant les contres ràpides, o les opcions a pilota aturada. En el minut 59, Àlex López ha estat a punt de marcar en jugada d’estratègia, però la seva rematada de cap a la sortida del córner ha anat directa a les mans del porter. I en el minut 61, Tejera ho ha provat amb un xut llunyà massa desviat. I quatre minuts més tard, després d’una bona internada de Lobato per banda esquerra, el català ha cedit per a Tejera que ha estat a punt de marcar amb un xut col·locat que ha marxat, per ben poc, a l’esquerra de la porteria de Razak. Les arribades del Nàstic eren constants, però la manca d’encert en els metres finals impedia als de Merino aconseguir el segon gol. En el minut 75, s’ha produït el darrer canvi local, donant entrada a Manu Barreiro per Emaná. I dos minuts més tard, precisament Barreiro, ha donat una bona passada en profunditat dins l’àrea del Córdoba que no ha pogut rematar Àlex López per ben poc. Els grana s’han bolcat a l’atac en els darrers minuts. En el 84’ Delgado ha volgut engaltar un xut de primeres però la pilota ha marxat massa alta. En el 88’ ha estat Jean Luc el que ha estat a punt de marcar a passada d’Àlex López, amb un rematada que ha obligat a Razak a enviar a córner. L’àrbitre ha afegit 4 minuts, davant les pèrdues de temps continues dels visitants, i finalment, en el minut 94, Manu Barreiro ha fet embogir al Nou Estadi amb el gol de la victòria.

El proper enfrontament dels grana serà el diumenge 12 de març, a les 16 hores, a l’estadi Ramón Sánchez-Pizjuán contra el Sevilla Atlético; en el partit corresponent a la jornada 29 de LaLiga 1|2|3.