L’AV la Móra – Tamarit vol que el barri sigui una EMD

L’estatus d’Entitat Municipal Descentralitzada els permetria gestionar alguns serveis sense deixar de ser Tarragona

Per . Actualitzat el

L’Associació de Veïns de la Móra – Tamarit reclamen a l’Ajuntament de Tarragona i a la Generalitat que el barri esdevingui una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). Segons l’entitat, els condicionants que permeten demanar l’EMD La Móra-Tamarit són que «Tamarit va ésser municipi fins al 1950, quan va ser annexionat a Tarragona»; que «tenim un potencial d’impostos molt important, per tenir una economia sanejada i poder fer inversions» i que «estem a 11 quilòmetres del centre de Tarragona. Nosaltres entenem que aquesta distància és un problema perquè l’Ajuntament ens pugui atendre adequadament i el dia a dia ens dona la raó».

Al·leguen que els beneficis que tenen les 65 EMD que actualment existeixen a Catalunya són que «tenen les funcions delegades per part del municipi, amb pressupost propi», que «poden arribar molts més recursos al municipi, perquè les EMD poden concórrer a subvencions, ajuts, etc., sense que això representi una disminució dels ingressos per al municipi, ans tot el contrari»; que «presten serveis de proximitat (sanitat, educació, neteja..) molt propers als ciutadans, per poder millorar-ne la qualitat» i que «es milloren els beneficis d’una economia d’escala d’àmbit municipal, i es guanya en qualitat democràtica a l’aproximar les decisions als ciutadans». Tot això, segons un comunicat de l’AV, «genera més cohesió social i municipal i els veïns tenen un sentiment de pertinença més alt».