Els Xiquets del Serrallo assajaran a la T4 per últim cop

La colla ja compta amb l’autorització d’ús del local nou a l’inici del Moll de Costa

Per . Actualitzat el

La Colla Xiquets del Serrallo de Tarragona informa que el proper divendres 3 de marçrealitzarà l’últim assaig a la T4 del Moll de Costa. Ha estat el seu lloc d’assaig provisional des de l’agost de 2014.

En una reunió celebrada avui a la seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), representants d’aquesta i dels Xiquets del Serrallo han arribat a l’acord de posar fi a l’interinatge de l’assaig a la T4. Això ha estat possible perquè, finalment, des de l’Ajuntament de Tarragona s’ha comunicat a la colla que tenen l’autorització d’ús del nou local, ubicat al Moll de Costa número 1 (a l’edifici de l’antic fitosanitari).

Sense l’autorització d’ús pertinent, la colla no podia celebrar cap activitat al local nou, però sí que hi havia pogut fer mudança d’objectes i documents des de la T4 i des de la seu social ubicada al carrer Nou de Santa Tecla. La seu social, en qüestió de dies, canviarà també al Moll de Costa número 1.

La mudança i el condicionament complet del local nou encara resten per finalitzar, per la qual cosa l’entitat fa una crida als seus integrants per realitzar-ne un esprint final.

La colla Xiquets del Serrallo aprofita l’ocasió per agrair a les autoritats haver fet possible assajar a la T4 des de l’agost de 2014. L’espai en sí mateix i la ubicació en ple passeig portuari han ajudat, entre d’altres causes, a què la colla hagi pogut realitzar al seu interior, i sota cobert, proves de castells que haurien estat difícils d’assajar al carrer, davant de l’antic local social.

Es dóna la circumstància que essent divendres 3 de març l’últim assaig a la T4, també ho és per a la xarxa que la colla ha tingut instal·lada. Fins a l’arribada provisional a la T4, la colla tenia la xarxa a un edifici allunyat. Poder-la ubicar al mateix lloc d’assaig i millorar-ne les prestacions amb el pas dels anys, explica, en part, que la colla hagi realitzat a la T4 proves fins llavors insòlites en un assaig, com ara: 2 de 7 sencer, pilar de 6 sencer, 3 de 8 fins a dosos col·locats, 4 de 8 fins a dosos col·locats i 9 de 7 fins dosos col·locats.