Més de 300 professionals assistiran a la trobada nacional d’obstetrícia i ginecologia

Està organitzada per l’Hospital Joan XXIII i l’Hospital de Santa Tecla, juntament amb la Fundació URV

Per . Actualitzat el

Tarragona es convertirà el pròxim divendres 3 de març en el punt de trobada de bona part dels professionals d’obstetrícia i ginecologia del país gràcies a la jornada anual que reuneix ginecòlegs, llevadores i infermeres d’hospitals comarcals d’arreu del territori per intercanviar coneixements i experiències professionals.

La jornada, organitzada conjuntament per l’Hospital Universitari Joan XXIII i l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, en col·laboració amb la Fundació URV, té com a objectiu abordar temes relacionats amb les urgències a ginecologia i obstetrícia, actualitzar els conceptes relacionats amb el risc obstètric i debatre sobre l’atenció al part de baixa intervenció i el model de futur de les maternitats catalanes, entre altres.

Així, la XXXIV Reunió de Ginecòlegs i Obstetres s’iniciarà a les 8,30 hores i es desenvoluparà en dues taules rodones en les quals intervindran professionals i responsables de servei de diferents centres sanitaris del país.

Paral·lelament, a la mateixa hora començarà l’XI Reunió de Llevadores i Infermeres de les Comarques Catalanes que inclourà diferents ponències, una taula rodona i sessions comunicatives, a càrrec de llevadores i infermeres especialistes d’arreu de Catalunya.

Ambdues reunions matinals finalitzaran a les 14 hores.

A la tarda, a partir de les 15 hores, s’iniciarà una sessió conjunta que tindrà com a principal objectiu que tots aquests professionals que tenen cura de la salut sexual i reproductiva des dels diferents àmbits assistencials puguin intercanviar experiències que els permetin avançar i donar resposta a les necessitats de les dones del segle XXI.

La jornada es desenvoluparà en diverses sales del Palau de Congressos de Tarragona. Es preveu la participació d’uns 320 professionals (entre ginecòlegs, infermeres i llevadores) procedents d’hospitals comarcals d’arreu de Catalunya.