Estudiants de cicles formatius del Vidal i Barraquer podran fer pràctiques al Port

Són els de Grau Superior de Transport i Logística i d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut Vidal i Barraquer amb l’objectiu d’impulsar la formació professional dual que apropa els estudiants al coneixement i al món laboral.

Amb aquest conveni marc, estudiants dels cicles formatius de Grau Superior de Transport i Logística i d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa podran posar en pràctica els aprenentatges assolits al centre, a l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT). Els alumnes del curs 2017/18 serà la primera promoció d’aquest centre que podran compaginar els estudis amb beca de formació a l’APT.

A inicis d’aquest mes de febrer, representants de les direccions Comercial i de Desenvolupament de Negoci i d’Organització i Recursos Humans del Port de Tarragona van visitar l’Institut Vidal i Barraquer per presentar l’organització a una vintena d’alumnes.

Col·laboració amb la formació professional dual com a relació entre empreses i sistema educatiu

Aquest és el segon conveni de formació dual que signa el Port de Tarragona. El primer es va signar l’any passat amb l’Escola Joan XXIII, a través del qual durant el curs escolar 2015/16 va acollir 3 alumnes, durant una estada de 10 mesos, dels cicles formatius de Grau Mitjà de Gestió Administrativa i de Grau Superior d’Administració i Finances.

Tanmateix, des de l’any 2009 col·labora de forma permanent amb diversos instituts de formació professional de la ciutat, establint convenis per a la formació pràctica en centres de treball amb el seu alumnat. L’objectiu és dotar-los d’aquelles competències que aporta una pràctica en una empresa d’acord amb el que especifica el contingut curricular del cicle formatiu.
32 estudiants durant el 2016

Durant l’any passat 32 estudiants es van integrar en l’àmbit laboral al Port de Tarragona, realitzant estades en pràctiques. Alumnes d’estudis universitaris de la UB, la URV, la UPM i la UPC; estudiants de formació professional dual de l’Escola Joan XXIII, i estudiants de formació professional de l’Institut Vidal i Barraquer.