Activa Mútua certifica la gestió ambiental de tots els seus centres

L’entitat també renova el seu compromís per la qualitat amb la certificació 9001

Per . Actualitzat el

El director gerent d’Activa Mútua, Miquel Àngel Puig; el vicepresident segon, Josep Noguès i la gerent d’Activa Mútua, Silvia Vergès-Tapiró, van recollir el divendres 24 de febrer a la seu central de Reus (Tecnoparc) a mans d’Eva Subirà, directora de l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) de Catalunya, la certificació UNE-EN-ISO 14001 que estableix un sistema de gestió ambiental efectiu per reduir el seu impacte al medi ambient, generar beneficis interns i millorar l’ús dels recursos.

A l’acte, també van estar presents els caps dels Departaments d’Obres i Manteniment de Serveis Generals, i de Gestió de la Qualitat d’Activa Mútua, Xavier Marín i Juan Carlos Gavilán, respectivament. Amb aquesta documentació, Activa és de les poques mútues que han certificat tots els seus centres de treball en gestió mediambiental i compleix així amb una de les premisses del seu pla estratègic per al període 2016-2018, aquella que concedeix especial importància a la responsabilitat social corporativa de l’entitat, per a la contribució activa i voluntària de la millora social, econòmica i ambiental.

Així mateix, Activa Mútua va renovar el seu compromís amb la qualitat amb la certificació 9001 i va confirmar que tots els seus serveis i delegacions compleixen amb els estàndards de qualitat establerts per aquesta norma, aspecte on també ha estat pionera a l’hora de comptar amb tots els seus processos certificats. Contingència d’accidents de treball, malalties professionals, gestió econòmica d’incapacitat temporal per contingències comunes i activitats preventives, prestació econòmica de risc durant l’embaràs i lactància natural, cura de menors afectats per càncer o altres malalties greus i cessament d’activitat de treballadors autònoms. Ambdues certificacions també inclouen la seva homologació internacional IQNET.

Subirà, directora de AENOR Catalunya, va emfatitzar que aquestes certificacions constaten les bones pràctiques d’Activa Mútua, la seva confiança i transparència. “El testimoni d’una realitat construïda”, va indicar. A aquests expedients, Activa Mútua suma el segell BQUAL, com socialment responsable davant la discapacitat; la Memòria de Sostenibilitat GRI i el Pacte Mundial de les Nacions Unides; el programa per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle de la Generalitat de Catalunya; el segell Alares ESR que l’avala en conciliació família-treball, igualtat d’oportunitats i no discriminació; la campanya Taps per a una nova vida de Fundació Seur o el seu compromís amb la Fundació Corresponsables, entre altres.