La desena Tarragona de Ballesteros, aquest dimecres

L’alcalde realitza la conferència sobre l’estat de la ciutat amb l’ajornament dels Jocs a l’horitzó

Per . Actualitzat el

L’alcalde Ballesteros afronta una nova conferència sobre l’estat de la ciutat. Ja és la desena que farà el batlle. Lluny queden les apostes per la micropolítica o, fins i tot, l’smartcity. En canvi, els Jocs Mediterranis de ben segur tornaran a ser protagonistes de la conferència, sobretot després que, en la seva xerrada de 2016, el batlle assegurés que «tindrem uns grans Jocs Mediterranis». Mesos després, però, era el marteix Ballesteros qui endarreriria un any el certamen.

Aquest dimecres a la tarda, Ballesteros provarà de convèncer per desena vegada la ciutadania de la seva Tarragona. L’alcalde farà balanç del darrer any de govern i intentarà marcar les línies estratègiques del consistori per a l’exercici que acabem d’encetar. L’any anterior, a banda dels Jocs, també va parlar de tenir «la ciutat neta i endreçada» alertant que «en incivisme i neteja no en deixarem passar ni una». i va fer una crida a la «fortalesa, diàleg i consens davant les previsions dels profetes del catastrofisme i els predicadors de la por». La pròxima inauguració del Mercat Central, el futur Ikea i el plantejament urbanística de la Budellera marcaran bona part de la compareixença de l’alcalde.

Sense Albert Abelló

Enguany, el portaveu del PDeCat a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, ja ha anunciat que no assistirà a l’acte alegant que «no volem sentir més falses promeses», i recordant que en la conferència de l’any passat «el senyor Ballesteros deia, entre altres coses, que els Jocs Mediterranis no s’ajornarien i serien un gran èxit».

«De totes les promeses fetes en la conferència de l’any passat l’únic que sembla que té més possibilitats de fer-se realitat, o no, és l’estudi de l’ADN dels excrements de gossos», ha criticat el portaveu del Partit Demòcrata, que també ha recordat altres dels nombrosos projectes anunciats en el marc d’aquest acte anual com ara «l’imminent nou Camp del Nàstic promès en la primera conferència, l’any 2008; la creació d’un hotel de cinc estrelles que Ballesteros anunciava l’any 2009 o la connexió dels barris amb el centre de la ciutat que promet anualment».

Per assistir a la conferència sobre l’estat de la ciutat només cal atansar-se a la sala d’actes del Col·legi d’Advocats i Farmacèutics de Tarragona, al carrer Enric d’Ossó, aquest dimecres 1 de març a les set de la tarda. La conferència de Josep Fèlix Ballesteros d’aquest 2017 porta per títol ‘El futur de Tarragona, feina de totes i tots’.