Arnau Ferrer, de l’Institut Coster de la Torre, guanya la VIII Olimpíada de Geografia

Hi han participat més de cent alumnes, de 23 centres educatius de la demarcació

Per . Actualitzat el

Arnau Ferrer, Jaume Cardó i Júlia Martínez han estat els alumnes guanyadors de la fase local de l’Olimpíada, que s’ha dut a terme a la Facultat de Turisme i Geografia, a Vila-seca. El centre de secundària guanyador ha estat l’Institut Jaume Huguet.

A la fase local de la VIII Olimpíada de Geografia hi han participat més de cent alumnes, de 23 centres educatius de la demarcació. Alumnes de 2n de Batxillerat matriculats a l’assignatura de Geografia, en aquest curs 2016-2017. La participació és individual.

El guanyador ha estat Arnau Ferrer de l’Institut Coster de la Torre, de La Bisbal de Penedès; en segon lloc ha quedat Jaume Cardó, de l’Institut Jaume Huguet de Valls; i la tercera classificada ha estat l’alumna Júlia Martínez, de l’Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona.

Els tres estudiants guanyadors poden rebre premis en metàl·lic, sempre que es matriculin en el primer curs del Grau de Geografia i Ordenació del Territori de la URV (curs 2017-2018): el primer premi és de 750 €, el segon de 400 € i el tercer, de 300 €. I competiran a la fase estatal de l’Olimpíada de Geografia d’Espanya, els pròxims 24 i 25 de març a Santiago de Compostela (Galícia).

La prova local, organitzada a la URV per cinquè cop pel Departament de Geografia i el Col·legi de Geògrafs de Catalunya, vol premiar els estudiants que demostrin un millor coneixement dels continguts de la matèria de Geografia de Batxillerat, i promoure l’interès pels estudis universitaris d’aquesta ciència.

Després de l’acollida dels participants i la presentació de les activitats, s’han iniciat les proves, que han durat 45′. Han constat d’un total de 50 preguntes d’opció múltiple, algunes de les quals amb gràfics, fotografies i cartografia. El programa de continguts és el mateix que el del temari de 2n de Batxillerat. El jurat l’han format professors del Departament de Geografia.

Un cop acabades s’ha completat amb dues xerrades. Una primera sobre l’ensenyament de Geografia a la URV, a càrrec del professor Òscar Saladié, coordinador de la Fase Local de l’Olimpíada i responsable d’ensenyament del Grau en Geografia i Ordenació del Territori. La segona, sobre les sortides professionals de la geografia, ha estat a cura del president del Col·legi de Geògrafs de Catalunya, Jaume Busquets.

Finalment s’han atorgat els diplomes als guanyadors. El centre que ha donat les millors qualificacions ha estat l’Institut Jaume Huguet, que també ha rebut material bibliogràfic.

 

Tots els participants de l'edició 2017. Cedida

Tots els participants de l’edició 2017. Cedida