Creu Roja Tarragona i Bombers organitzen una xerrada sobre ‘Prevenció i actuació en cas d’accidents a casa’

La sessió va dirigida al col·lectiu de Gent Gran i tindrà lloc al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau demà dimarts 28 de febrer a les 10 h

Per . Actualitzat el

El Departament de Gent Gran de Creu Roja Tarragona ha organitzat una xerrada informativa sobre la prevenció d’incendis a la llar dirigida a un dels col·lectius més vulnerables que atén la institució. Segons els responsables del Departament “Considerem de gran importància aquest tipus de xerrades, per recordar a la població a la qual ens dirigim, la necessitat de prevenir accidents, i com actuar davant d’aquests.”

Segons les dades facilitades pel cos de Bombers de la Generalitat, durant aquest 2016 els Bombers han actuat en incendis a domicilis un total de 4419 vegades arreu de Catalunya. Ens aquestes actuacions 16 persones han acabat morint. Pel que fa al Camp de Tarragona han estat 491 actuacions en les quals lamentablement 4 persones han perdut la vida.

En aquest sentit, la xerrada dels Bombers de la Generalitat pretén per una banda, donar consells per evitar accidents amb els diferents elements susceptibles a presentar-ne, del domicili (estufes, fogons, electricitat, espelmes) i per l’altre, dotar d’habilitats d’actuació als assistents, en cas d’incendi: PAS (Protegir, Actuar i Socórrer).

Aquesta no és la primera vegada que Creu Roja s’adreça al col·lectiu de la Gent Gran en matèria de prevenció. El passat mes de novembre, uns agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona van impartir una xerrada informativa per donar consells sobre estafes i robatoris adreçats a la Gent Gran.