Ballestesteros treu or de la carta de Salut

El batlle respon amb contudència a les acusacions de promoure el consum d’alcohol entre els joves

Per . Actualitzat el

El departament de Salut de la Generalitat ha fet un favor a l’alcalde Ballesteros permetent-li que es llueixi davant la premsa després d’uns mesos de temporal. No ha tingut res a veure amb aquell batlle de somriure forçat que va haver de sortir a anunciar la cancel·lació dels Jocs del 2017 o la reformulació del projecte de la Budellera. El Ballesteros que aquest dijous s’ha plantat davant de les càmeres és aquell «pare modèlic que volen les filles» del qual canten els Manel, el «de la veu greu, el de la mà forta, que paga un vermut (mai més ben dit) i que arregla una porta».

La porta que arregla és la de cal conseller Comín que, amb una missiva explosiva, alertava l’alcalde de Tarragona dels perills de promocionar begudes alcohòliques. Segons va avançar el digital La República, la carta del departament de Salut retreia que «la implicació de Ballesteros en “campanyes publicitàries” com podem ser el barrilet, el petonet i algunes marques de vermut, “dóna més rellevància i potencia” el consum d’alcohol».

La veu greu l’ha esgrimit el batlle quan, després d’enumerar la tasca «reconeguda internacionalment» que fa el consistori en temes de prevenció del consum d’alcohol i altres substàncies perjudicials per a la salut, ha titllat «d’història d’hipocresia» l’enviament de la missiva. «Hipocresia perquè la pàgina web de la Generalitat inclou fotografies del Molt Honorable bevent cava en la inauguració d’unes bodegues», ha dit Ballesteros alçant una tauleta i mostrant el pecat amb la mà forta.

El filó de les fotografies ha donat molt de si i n’han resultat esquitxats membres del Govern, d’altres consistoris i de corporacions empresarials. Però sobretot ha servit de pretext perquè el batlle tarragoní demani que «la hipocresia no ens porti a l’absurd». Ja que, si així fos, segons Ballesteros, caldria prohibir les rutes de tapes, les fires de vins DO, els lliuraments de premis de Fòrmula 1 i motociclisme, renunciar a esdeveniments patrocinats per marques de begudes alcohòliques…

«No fem hipocresia i jo penso seguir promocionant, sempre fent una crida al consum responsable, els actes de les festes», ha reblat Ballesteros recordant que dels més de 60 actes que va presidir per les passades festes «només dos estaven relacionats amb begudes alcohòliques».

Preguntat per si creia que la carta estava relacionada amb la picabaralla que va tenir amb el conseller Comín pel Joan XXIII fa uns mesos, l’alcalde ha admès que ho ha pensat però que està convençut que «el conseller té coses més importants a fer».

La begudeta també rep

«Més greu encara es pot considerar el nou element de les festes anomenat barrilet petit dirigit a la canalla i en el qual hi ha una promoció indirecta al consum», resa també la carta de Salut que afegeix que «contribueix al fet que, els més petits, en un futur pròxim facin el pas al barrilet».

Els promotors d’aquesta iniciativa per a la canalla, el Rusc produccions, s’han mostrat sorpresos davant d’aquestes afirmacions i, en nota de premsa han dit que «la Begudeta és l’única beguda no alcohòlica, saludable i ecològica de les festes de Santa Tecla, dirigida a tots els públics» i que la seva intenció és «reivindicar l’oci compartit entre grans i petits». A banda, lamenten «la mala interpretació del nostre projecte» que es reivindica «com a alternativa lúdica i saludable per gaudir de les festes abstenint-se de beure alcohol».