A dos punts de la permanència

El Nàstic guanya a casa contra el Numància

Per . Actualitzat el

El Nàstic ha començat el partit arribant amb perill a l’àrea del Numancia, però sense aconseguir finalitzar les bones accions ofensives. En el minut 11, Emaná ha estat a punt d’aconseguir foradar la porteria d’Aitor. Després d’una bona combinació amb Mossa, el camerunès s’ha plantat davant del porter però el seu xut l’ha desviat la defensa a córner. Durant els primers trenta minuts de joc el domini de la possessió ha estat grana, buscant els espais entre les línies d’un Numancia molt tancat en defensa. En el minut 32, el Nàstic ho ha intentat a pilota aturada. La centrada de Tejera l’ha pentinat Emaná i l’esfèric ha marxat desviat a la dreta de la porteria visitant. I en el minut 32 ha arribat la resposta soriana, amb un xut directe des de la cantonada buscant el gol olímpic. I en el 38’ han estat de nou els visitants, cada cop més ofensius, els que han tornat a buscar el gol, amb una centrada que ha rematat molt forçat Valcarce. En el minut 40, el Numancia ha tingut l’ocasió més clara de la primera meitat amb una nova rematada de Valcarce que ha marxat fora per ben poc. La darrera ocasió del primer temps ha estat pels tarragonins amb una doble rematada, primer de Lobato i després d’Emaná, que ha rebutjat la defensa.

La segona meitat ha començat de la millor de les maneres. Quan tot just es portaven dos minuts de joc, el Nàstic ha trenat una bona acció ofensiva que ha culminat amb una gran centrada de Lobato directe al centre de l’àrea del Numancia, on Cordero, que ha entrat amb convicció, rematava tot sol fent pujar l’ 1 a 0 al marcador. Després del gol, el Nàstic ha crescut en moral i els següents minuts han estat un atac constant dels grana. En el minut 53, Delgado ha provat una rematada de xilena que ha marxat massa alta per sobre la porteria d’Aitor. I tres minuts més tard, Tejera ha buscat sorprendre amb una centrada de córner directe a porteria, que ha aturat el porter visitant. El tècnic grana ha fet moure la banqueta donant entrada a Barreiro per Emaná, i uns minuts més tard a Djetei per Madinda. Els canvis han permès al Nàstic mantenir la tensió defensiva aprofitant, a més, l’alçada de Manu per buscar pilotes llargues en atac. En el minut 79, el Nàstic ha estat a punt d’aconseguir el segon gol. Una bona triangulació entre Barreiro i Delgado ha acabat a peus de Cordero, qui ha engaltat un potent xut que s’ha estavellat al pal de la porteria d’Aitor. En els darrers minuts, els sorians s’han bolcat a l’atac però els grana, molt segurs al darrere, allunyaven el perill. I en el minut 89 ha arribat el gol de la tranquil·litat. Tejera, molt viu, ha aprofitat una pilota morta entre dos jugadors visitants per esmunyir-se entre la defensa batent el porter i fent embogir el Nou Estadi.

Al final, victòria i tres punts vitals per un Nàstic que dormirà a dos punts de la permanència. El proper enfrontament dels grana serà el diumenge 26 de febrer, a les 20 hores, a La Romareda contra el Real Zaragoza; en el partit corresponent a la jornada 27 de LaLiga 1|2|3.

Alineacions

Nàstic: Reina, Mossa, I. Bouzón U.Z, Suzuki, Luismi, Madinda (Djetei, 76’), Tejera, Cordero, C. Lobato, Emaná (Barreiro, 63’) i Juan Delgado (Àlex López, 79’).

CD Numancia: Aitor Fernández, Ripa N. (Nacho, 72’), Íñigo Pérez, Julio H.L.M, Dani Calvo, C. Gutiérrez, Jairo M (Kike Sola, 61’), R. De Galarreta, P. Valcarce (Nieto, 72’), M. Mateu i P. Orfila.

Gols

1-0, Cordero (47’); 2-0, Delgado (89’).

Targetes
Ripa N. (31’), I. Bouzón U.Z. (70’), Cordero (79’).

Partit corresponent a la jornada 26 de LaLiga 1|2|3. 5577 espectadors. Nou Estadi, Tarragona