La Part Alta perd l’Aquelarre i els assajos de Setmana Santa

L’Ajuntament obliga a traslladar els actes davant les queixes de la Plataforma Farts de Soroll

Per . Actualitzat el

A la Part Alta regna un silenci poc habitual durant les setmanes prèvies a la festivitat religiosa. La música dels timbalers que assagen per a les processons de Setmana Santa ha desaparegut del centre històric de la ciutat. L’Ajuntament de Tarragona ha fet aquest moviment en ple debat sobre el soroll a la Part Alta, davant la sorpresa de molts veïns. L’Aquelarre, el mercat medieval del primer cap de setmana de març, també ha patit els efectes d’aquest debat i es traslladarà dels voltants de la catedral al Camp de Mart.

Tot i que parlant amb els veïns de la Part Alta cap ens diu que els timbals i encara menys l’Aquelarre els molestin, l’Ajuntament de Tarragona ha tirat pel dret i ha fet cas a les reivindicacions de la plataforma Farts de Soroll. El president de l’Associació de Veïns de la Part Alta admet en una entrevista a NotíciesTGN que «de problema de soroll no n’hi ha, el que passa és que hi ha gent que ha vingut nova a la Part Alta i els molesta tot».

Josep Maria Valderrama, organitzador de l’Aquelarre, lamenta haver de sortir de la catedral, especialment quan l’esdeveniment ja estava anunciat i els cartells distribuïts. «Emprenya, però no es pot anar a contracorrent, almenys ens donen una alternativa», diu el Josep Maria, que es mostra optimista amb el canvi de lloc assegurant que «si fas promoció, la gent hi va». Amb tot, es mostra estranyat per la decisió del consistori perquè «no molestem, nosaltres donem ambient al barri. És una cosa tranquil·la que a les deu de la nit ja s’ha acabat i tothom a dormir».

Les bandes, obligades a assajar fora del barri

El president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, Francesc Seritjol, diu que la decisió del consistori «és comprensible, però era una tradició». En aquest sentit, opina que «quan no es participa en aquestes coses, et pot molestar» i admet que «sap greu perquè perds comoditat (referint-se a les bandes) però t’has d’anar adaptant».

Només començar l’any i els veïns de la Part Alta i la ciutat, en general, ja comencen a notar els efectes de la plataforma Farts de Soroll. De moment, una tradició de sempre com són els assajos de les bandes de Setmana Santa i un esdeveniment que va néixer al barri, l’Aquelarre, marxen fora muralles. La preocupació principal de molts veïns que no se senten identificats amb les exigències de Farts de Soroll és què passarà amb la resta d’actes festius que omplen de vida el barri històric de la ciutat al llarg de l’any.