Comença una campanya de control de velocitat dins del municipi

La Policia Local de Salou també ha dut a terme un dispositiu de control de seguretat passiva

Per . Actualitzat el

La Policia Local ha iniciat una nova campanya per tal de controlar la velocitat en les vies urbanes del municipi, sobretot en les zones escolars i residencials mitjançant l’ús d’un radar per tal de conscienciar y evitar excessos de velocitat. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, David González, ha volgut deixar clar que «no es tracta d’una campanya recaptativa, sinó que la prioritat de la mateixa es el de vetllar per la seguretat al municipi i les bones practiques de circulació».

L’Ajuntament de Salou ha aprovat la col·laboració amb el Servei Català del Trànsit. Es tracta de la firma d’un conveni marc de col·laboració mútua. Així doncs, s’aprova que el municipi de Salou tingui la competència en matèria de regulació, ordenació, gestió, vigilància i disciplina per mitjà dels seus agents, del trànsit en les vies urbanes de la seva titularitat, així com la denuncia de les infraccions que es cometin en aquestes vies i la sanció de les mateixes quan no estigui atribuïda a una altra Administració. A més de fer un bon us tant dels kits com del material proporcionat pel SCT i la col·laboració amb el mateix.

Per la seva part, el Servei Català del Trànsit es compromet a oferir assistència en matèria de seguretat viària al municipi, i la planificació de les directrius. A més d’aportar kits de detecció de substàncies estupefaents i material de suport a la Policia Local de Salou en matèria de controls d’estupefaents. El conveni te una durada de 4 anys des del moment de la seva signatura.

Fruit d’aquest conveni han estat les diverses actuacions que s’han portat a termini la setmana del 16 al 22 de gener d’aquest any, al municipi de Salou, sobre els sistemes de seguretat passiva als vehicles, detectant-se les següents infraccions:

No portar cinturó de seguretat (conductor i/o acompanyant ): 18
No fer servir els sistemes de retenció infantil (S.R.I, com som les cadiretes infantils): 2
No portar casc als ciclomotors o motocicletes dintre del casc urbà: 5

Dir que aquesta campanya té com a finalitat conscienciar al conductor sobre els perills que comporta la no utilització dels sistemes de seguretat passiva al vehicle quan succeeix un accident, doncs, en tal cas, les lesions de les ferides és infinitament menor que en el cas de no portar-les.

Per González «es tracta d’una col·laboració que es porta anys fent i que ens permet disposar de major recursos alhora de dur a terme la tasca que realitzen els agents de la Policia Local». El regidor, ha afegit que «el fet de comptar amb el Servei Català del Trànsit com a recolzament facilita notablement les accions i l’intercanvi d’informació que es puguin dur a terme en determinats moments».

Recordar que en breu la Policia Local de Salou també portarà a terme una de les diverses campanyes dissuasives periòdiques que al llarg de l’any es van repetint en aquests àmbits amb la finalitat de reduir els accidents de trànsit a les vies urbanes. En aquesta campanya es faran servir els nous alcoholímetres cedits pel Servei Català de Trànsit.