Una exposició dóna a conèixer el model educatiu de la Llar d’infants municipal de Bonavista

Per . Actualitzat el

A la ciutat de Tarragona hi ha dues llars d’infants municipals gestionades per la Xarxa de Santa Tecla, el centre educatiu de la Vall de l’Arrabassada i el de Bonavista. Els professionals d’ambdós espais apliquen des de fa anys un model docent d’èxit basat en la pedagogia interactiva (aprenentatge a través del joc) i en el respecte a la llibertat de moviment de l’infant. Una proposta innovadora però plenament consolidada dins de l’oferta de places municipals a la capital tarragonina. Per tal de conèixer amb detall aquest model pedagògic poc intervencionista, l’equip de la Llar d’infants municipal de Bonavista ha organitzat una exposició itinerant que passarà durant l’any per diversos espais municipals. Des del 6 al 24 de febrer aquesta mostra està oberta al públic al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau.

L’exposició, sota el nom Pedagogia Interactiva, permet que els pares i les mares coneguin els principis en què es fonamenta el model educatiu de la Llar d’infants de Bonavista: els principis que va marcar Emmi Pikler (que es basen en el respecte a la llibertat de moviment de l’infant), facilitar la comunicació entre els infants a través del joc (pedagogia interactiva) i els objectius del primer cicle d’Educació Infantil que marca el decret d’Ensenyament (comú a tots els centres). Tres pilars que comparteixen molts punts en comú i que aposten per un rol no intervencionista de l’adult.