Mas, Ortega i Rigau seuen al banc dels acusats

Cinc autocars han sortit de Tarragona per donar suport als polítics catalans

Per . Actualitzat el

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas; l’exvicepresidenta, Joana Ortega; i l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, han rebut el suport de més de 40.000 persones que s’han manifestat en contra del procediment judicial que ha portat als tres polítics a seure al banc dels acusats. Entre els participants a la multitudinària manifestació hi havia centenars de tarragonins que han arribat a la ciutat comtal amb fins a cinc autocars sortits de la plaça Imperial Tàrraco aquest dilluns a primera hora del matí.

Ja en el judici, Mas ha declarat que va «ser el màxim responsable de la idea d’aquell procés de participació, de com havien (els voluntaris) de substituir la consulta, que en aquell moment no es podia fer». Ortega també s’ha pronunciat en aquest sentit dient que «cap funcionari de la Generalitat va estar implicat en l’execució del 9-N». Rigau ha seguit en la línia del voluntariat explicant que «Catalunya té una tradició. Són moltes les coses que es fan a Catalunya a través del voluntariat i es fan molt bé».

A banda dels nombrosos assistents, el Govern de la Generalitat en ple i altres polítics han participat en la mobilització.