Destrosses i incidents a causa del fort vent a les comarques de Tarragona

Per . Actualitzat el

Aquest diumenge s’han registrat ràuxes de vent de més de 100 km/h a la gran majoria de municipis del Camp de Tarragona, provocant diversos incidents com caiguda d’arbres, talls de llum i ocupació de la xarxa viària per material arrossegat per l’aire.

De moment s’espera que aquesta nit el vent segueixi, si bé la seva intensitat podria començar a reduir-se a partir del matí d’aquest dilluns.

Entre els incidents registrats hi ha hagut el tall de subministrament elèctric a més de 8.000 abonats de l’Alt Camp en diversos moments del dia. Al Vendrell també hi ha 4.000 llars que s’han quedat sense llum. A Salou una persona que caminava pel municipi ha resultat ferit de gravetat en caure-li a sobre un arbre i a Torredembarra, per exemple, s’han registrat diverses destrosses de mobiliari urbà. A Tarragona ciutat, especialment a la part baixa, també han caigut arbres. A la zona comercial de les Gavarres fins i tot s’ha caigut un fanal a sobre d’un cotxe que circulava per la zona (veure fotografia).

Des de la Generalitat es recomana molta precaució davant del fort temporal de vent i es donen tot un seguit de consells, tant quan s’està casa com a l’exterior.

Consells a tenir en compte a casa:

1. Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.

 

2. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

 

Consells a tenir en compte a l’exterior:

3. Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

 

4. No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

 

5. Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

 

6. Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d’espigons, esculleres i passejos marítims.

Consells a tenir en compte si heu de conduir:

7. Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.

 

8. Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.

 

9. Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions.

 

10. És important subjectar el volant amb fermesa.

 

11. Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

 

12. Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

 

Consells a tenir en compte si feu activitats a l’aire lliure:

 

13. Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure. En l’esquí, tingueu en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent.

 

14. Al mar, no navegueu i vigileu amb els amarratges de les embarcacions. No passegeu per les esculleres o espigons o zones properes al mar.

 

15. A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat) i afavorir l’acumulació de neu, amb l’augment consegüent del perill d’allaus.