La Colla Jove organitzarà la dotzena Baixada del Pajaritu

L’Ajuntament es mostra satisfet amb aquesta col·laboració perquè mantindrà l’acte «amb l’esperit de sempre»

Per . Actualitzat el

La dotzena edició d’un dels actes més emblemàtics del Carnaval tarragoní, La Baixada del Pajaritu, estarà enguany organitzada per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, tal i com ho han anunciat avui la consellera de Festes, Begoña Floria i el vicepresident de la Colla, Dani Milà.

Aquest esdeveniment, “com no podia ser d’altra manera, havia d’incloure’s un any més a la programació de carnaval i va ser a proposta de l’Ajuntament, que la colla va acceptar el repte d’organitzar-la i procurar que es mantingui en el programa amb el mateix tarannà de sempre”, segons ha apuntat Floria. La Jove ho va acceptar, tan pel fet de ser una entitat dinàmica i que ja ve col·laborant en els darrers anys en esdeveniments festius, com per la proximitat de la localització d’aquest acte, que se situa entre la Plaça del Rei i el Cós del Bou, amb escenari just davant del local de la Jove.

Des del 2006, aquesta iniciativa, que en principi va néixer com un acte alternatiu als més tradicionals i va ser ideada per l’Associació Cultural Colla Pajaritu encapçalada per Jordi Llort; ha tingut diferents col·laboradors i organitzadors, com ha estat el cas de La Pipel Entertainment del 2011 al 2015. La mítica baixada de carretons amb els participants disfressats, ha convertit el matí de dissabte de la Rua (aquest any 25 de febrer), en una cita imperdible de caràcter familiar, on associacions, entitats i grups familiars o d’amics es reuneixen per mostrar la cara més desenfadada i divertida del carnaval: la bogeria.

I durant la seva història, sempre ha comptat amb un bon número de participants, entre 20 i 30 andròmines aproximadament; tan amb canvis d’ubicació, ja que durant un temps es a l’entorn de l’Escorxador; com de diferents responsables de l’organització que sempre hi han posat el seu toc personal i l’han fet créixer any rere any.

Les bases i les inscripcions, que s’hauran de fer a través del web carnaval.tarragona.cat, s’obren a partir de dilluns 6 de febrer i estaran obertes fins al 23 de febrer.