Tot apunt per a la gran festa del Cós Blanc

Enguany s’extremen mesures de seguretat a més d’habilitar una zona per a persones amb mobilitat reduïda

Per . Actualitzat el

La 37ena edició de l’acte central de la festa major d’hivern: el Cós Blanc arriba enguany amb 29 carretel·les tematitzades formades per més de 2.500 persones que desfilaran pels carrers del municipi en una rua de lluïment que començarà a les 11h del matí des del carrer Advocat Gallego i que donarà una volta fins arribar al passeig Jaume I i tornarà al punt de sortida. Com a novetat d’enguany un jurat decidirà quines carretel·les opten als tres premis (amb primer i segon classificat): a la millor disfressa, la millor coreografia i la millor carretel·la. Es repartiran en total 3.900 euros de premis en metàl·lic però els guanyadors es donaran a conèixer a finals de mes; durant l’acte de lliurament dels premis a les colles participants. “Volem afegir nous incentius a les colles perquè si habitualment ja tenim una desfilada ben lluïda pretenem que encara s’animin a oferir-nos un bon espectacle”, apuntava la regidora de Cultura i Festes, Mº José Rodríguez.

L’operatiu de la desfilada de la tarda (a partir de les 19h), essent l’acte principal i més multitudinari de la festa major d’hivern, espera acollir més de 30.000 persones al voltant del carrer Ciutat de Reus en una discoteca a l’aire lliure i també pel carrer Barcelona, en aquest recorregut en un ambient més tranquil i familiar. Una novetat però en aquest sentit serà l’espai per a persones amb mobilitat reduïda que per primer cop es munta al carrer Ciutat de Reus a la cruïlla amb la Via Augusta. En aquest punt es muntarà una tarima amb capacitat per a una desena de cadires de rodes i un acompanyant. “Volem facilitar que la gent pugui veure la festa donant una major accessibilitat i també amb més seguretat per a les persones amb més dificultats de mobilitat”, ha afegit el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González.

Es preveu que al llarg del recorregut els 20 canons de confeti distribuïts al llarg del carrer -que s’instal·len en unes torres protegides- llencin pels aires 20 tones de paperets; a més dels que tiraran les pròpies colles des de les carretel·les. Tota la desfilada estarà amenitzada pel DJ Ismael Cantos qui punxa música en directe sota la batuta de l’speaker Juanma Hidalgo qui ostenta per 35è any l’honor d’amenitzar la desfilada.

Aquests dies ja es pot veure tot el muntatge tècnic que comporta aquesta festa on el dissabte dia 30 de gener a partir de les 19 hores. Enguany, la festa, es torna a retransmetre en directe per TAC12; els quals també han habilitat un concurs que premiarà la carretel·la més televisiva. Aquells que vulguin votar i participar en els diferents premis podran fer-ho a través de la web participa.cat

Dispositiu de Seguretat

Com és habitual també, es munta al voltant de la festa un pla d’autoprotecció on hi participen més de 350 persones incloent la Policia Local; els Mossos d’Esquadra; Protecció Civil; ambulàncies, Bombers; empreses de seguretat, veïns, treballadors municipals i voluntaris.

En concret, la Policia Local de Salou junt amb Protecció Civil ha habilitat tot un dispositiu de coordinació del trànsit per tal de que tothom pugui accedir i gaudir de la festa. El gruix del dispositiu s’activarà a partir de les 18:00 hores i fins passades les 23:00h de la nit. Per aquest motiu, es tallarà la circulació dels següents carrers durant el desenvolupament del Cós Blanc: el carrer Barcelona, Via Roma, c/ Ciutat de Reus, c/ Advocat Gallego, c/ Carrilet, c/ Sínies. A més, enguany s’adopten altres mesures de seguretat com la col·locació de ‘new jerseys’ a punts estratègics del circuit de maner que aquest quedi aïllat. “Mantenim la línia de reforç en la seguretat com venim fent ja en la celebració del 15 d’agost o ara la festa de reis”, comentava González. Així mateix, també es prohibirà la circulació de camions de gran tonatge a tot el terme municipal durant el dissabte.

Pel que fa als estacionaments, i en previsió que a la festa del Cós Blanc s’acostin un nombre molt elevat de cotxes provinents d’altres municipis veïns, la Policia Local de Salou ha senyalitzat diverses zones d’aparcaments controlats de fàcil i ràpida accessibilitat a l’esdeveniment: pàrquing del Passeig Jaume I amb capacitat per a 500 vehicles; pàrquing Carles Roig, amb 750 places habilitades (al costat del camp de futbol); la zona urbanitzada a Emprius, amb una capacitat de 1.200 vehicles, a més d’una altra al voltant del col·legi Elisabeth-Vial de Cavet per a l’estacionament de 600 vehicles més.

Des de la Policia Local i la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, s’agraeix la col·laboració ciutadana, es prega paciència per les molèsties que es puguin causar i s’aconsella arribar a Salou abans de les sis de la tarda; amb temps per tal de poder aparcar i arribar al punt on s’inicia la desfilada. Finalment, es recorda que caldrà atendre les indicacions de la Policia Local i de l’organització de l’esdeveniment, per tal d’aconseguir una festa segura i sense incidents.