Més de 1.000 signatures recollides per activar la Tabacalera

La plataforma OPPIDA ho celebrarà amb un concert aquest dissabte

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte 4 de febrer, d’11h a 15h, la plataforma OPPIDA organitza un concert amb The F.E.O.S Experince i ball amb Tgn Swing davant del Magatzem 6 de la Tabacalera per celebrar el suport de més de 1000 persones al projecte.

Aquest acte obert a tothom, i sobretot als veïns de la zona, és l’inici de tot un seguit d’activitats que la plataforma durà a terme per tal de sensibilitzar els ciutadans de l’estat d’abandonament d’aquest espai i de les seves possibilitats. L’acte festiu serà un punt d’intercanvi d’idees, tallers, música i swing entre associacions, veïns, amics i ciutadans.

Oppida aprofitarà l’encontre per anunciar que ja s’han recollit més de 1000 signatures a favor del projecte. Un projecte gran, emocionant i valent que recull les necessitats de més de 40 entitats de la ciutat. Un projecte que no només vol salvar un espai emblemàtic sinó que també pretén convertir-se en una xarxa associativa de creixement i pensament crític a través d’activitats pedagògiques, socials, artístiques i culturals, que es convertirà en un model únic i necessari en aquesta ciutat. Un projecte que vol descentralitzar l’activitat de barris saturats.

La Tabacalera no es pot permetre continuar tancada, abandonada i espoliada ni un dia més. Cal enfocar les energies i els esforços a la recuperació de l’M6 com un primer pas. Engegar un projecte destinat a la Tabacalera des de qualsevol altre espai no té sentit, només serviria per a permetre una vegada més l’eternització per l’activació d’aquest patrimoni comú.

Cal treballar la gestió d’una manera diferent, des de la plataforma es vol fer saber a l’Ajuntament que són molts els que no volen veure que la Tabacalera mori, ni el Banc d’Espanya tancat, ni el pàrquing Jaume I buit, ni el Mercat sense ús, etc.