ERC acusa Ballesteros de mentir sobre la Budellera

El grup municipal recorda que «les prescripcions de la Comissió d’urbanisme de la Generalitat són d’obligat compliment»

Per . Actualitzat el

Després d’accedir al contingut de l’informe de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat, des d’ERC-MES-MDC es mostren perplexos per les paraules de l’alcalde, qui va assegurar que es reformularia el PP24 ‘per voluntat pròpia’. ‘L’alcalde no diu la veritat: les prescripcions de la Comissió d’urbanisme de la Generalitat són d’obligat compliment’, explica Pau Ricomà. I és que en l’esmentat document s’indica clarament que s’ha d’informar a l’Ajuntament ‘que aquest informe és vinculant pel que fa a les prescripcions fonamentades en motiu d’interès supramunicipal i de legalitat contemplats en els articles 87.3 i 87.4 de la Llei d’Urbanisme’. ‘Aquestes prescripcions són les que fan referència, entre altres, a la desmesura de les dimensions del pla i s’aconsella ajustar l’execució de les obres d’urbanització i edificació a les previsibles demandes de mercat’, expliquen els republicans. ‘La comissió evidencia aquesta desmesura de forma molt gràfica: la construcció de la Budellera, amb 15500 habitants, suposaria crear un barri de les dimensions de poblacions com Torredembarra; incrementant en un 12 per cent la població total de Tarragona. L’informe diu, textualment, que és desproporcionat implantar un paquet residencial d’aquestes dimensions’, afegeix Ricomà.

‘Li demanem a l’alcalde transparència. La pitjor manera d’iniciar un període de diàleg i consens és no dir la veritat d’entrada’, lamenten els republicans. Celebren però, que l’informe de la Comissió d’Urbanisme posa de manifest que ‘hi ha camí a recórrer per a la modificació del pla parcial de la Budellera. Tenim temps i marge per cercar una solució de consens i repensar el creixement de la ciutat’.

Des d’ERC-MES-MDC es mostren satisfets que amb l’informe de la comissió d’urbanisme la Generalitat vetlli pels interessos de la ciutat de Tarragona. ‘Portem temps defensant la reformulació del projecte de la Budellera amb arguments propis i compartits amb diverses entitats i que ara veiem avalats en l’informe de la Comissió’, conclou Pau Ricomà.

El consistori diu que “hi ha coses d’obligat compliment i altres no”

Com a resposta a les afirmacions de Ricomà, la consellera de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ivana Martínez, ha explicat que el 17 de gener a les 17.30h. es va produir una reunió amb el director general i els tècnics dels serveis d’urbanisme on vam debatre i acordar els aspectes que es tractarien a la Comissió Territorial d’Urbanisme. “Per tant, en tot moment s’ha produït un procés d’acord amb el director general d’Urbanisme de la Generalitat, que ha tingut un comportament exquisit”.

La consellera Ivana Martínez afegeix que “hi ha coses que es plantegen a la reunió que són d’obligat compliment i altres no, però en tot cas totes són acordades i ara el que ens toca és respondre si complim les recomanacions i com ho fem. Aquests acords, proposats per iniciativa nostra, ens permeten una segona aprovació inicial. Cal recordar que l’objectiu que tenen les tramitacions urbanístiques és  poder fer modificacions en les propostes inicials amb la finalitat que siguin el més adequades a l’interès general”.

“En aquest cas, el senyor Ricomà manifesta ignorància absoluta dels tràmits urbanístics o malícia en les seves declaracions”, conclou Martínez.