El pas de la ‘Marxa Pagesa per la dignitat’ col·lapsa la ciutat de Tarragona

Tractors provinents de tot Catalunya es desplacen cap a Barcelona, on dissabte hi haurà una massiva concentració

Per . Actualitzat el

La marxa de tractors que reclama “dignitat” per a l’activitat agrària, i que des d’aquest dijous recorre Catalunya en diverses columnes per confluir a Barcelona el dissabte, ha passat aquesta tarda per la ciutat de Tarragona, la qual ha estat temporalment col·lapsada per la massiva ocupació de tractors als seus principals carrers. Es tracta de la protesta més ambiciosa organitzada per l’entitat Unió de Pagesos, aprofitant un moment que considera «clau i oportú». D’una banda, davant la definició d’un “model de nou país” que respecti i valori l’activitat agrària, però també, amb efectes més immediats, per evitar noves “retallades” als pressupostos de la Generalitat.

La columna de les comarques de Tarragona ha arrencat aquest matí de dijous a tres quarts de vuit del matí des de Tortosa, i se n’hi anaven incorporant d’Amposta, Deltebre, l’Aldea, el Perelló, Gandesa o Mora la Nova, entre d’altres. Tots junts han arribat a Tarragona cap a les cinc de la tarda, on la comitiva ha estat rebuda per l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i després s’han desplaçat fins al Morell, on faran nit. Aquest divendres segueixen la ruta i sumaran tractors de Barberà de la Conca, Valls, la Bisbal o Vilafranca del Penedès, i tots plegats s’ajuntaran a Molins de Reis amb els tractors de les altres columnes. Dissabte s’adreçaran tots junts cap a Barcelona.

Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària, a la vegada que considera que ha de servir per renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític actual.

L'alcalde de Tarragona amb els portaveus d'Unió de Pagesos. Fotografia de Mauri.