El PP guanya força a l’Ajuntament de Tarragona

Els populars es fan amb un macroàrea que mou un terç del pressupost del consistori i assumeixen Mobilitat

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha fet públic el nou cartipàs municipal després de la marxa del primer tinent d’alcalde Alejandro Fernàndez i l’entrada del nou conseller José Juan Acero. Amb la nova reestructuració es crea una nova àrea presidida pel conseller del PP José Luis Martín que és la de Transparència, Govern Obert, Espais Públics i Contractació. Cal recordar que aquestes atribucions depenien d’àrees controlades per consellers socialistes. Aquesta nova macroàrea controlada pels populars té un pes molt important dins del Govern ja que, gestiona un terç del pressupost municipal. Martín també serà el nou primer tinent d’alcalde, com ja ho era Alejandro Fernàndez.

Els socialistes també perden Mobilitat que passa a mans del nou conseller municipal, José Juan Acero, que també portarà Domini Públic, Protecció Civil i Cases Regionals.

Els altres canvis són la competència de Recursos Humans que passa a mans de la consellera Ivana Martínez, que també portarà Centres Cívics, abans adscrits a la consellera Maria Isabel Negueruela. El conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic també portarà el projecte del Banc d’Espanya.

Begoña Floria, portaveu del Govern, a més a més de mantenir les àrees de Patrimoni i Festes, passarà a assumir la coordinació de l’àrea de Presidència. Entre les seves competències figuren la coordinació de la comunicació digital de l’Ajuntament de Tarragona.

Albert Abelló: “El pacte de govern converteix Ballesteros en captiu del PP”

El Portaveu del Partit Demòcrata a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, ha titllat a l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, de “captiu del PP” després que l’equip de govern (PSC-PP) hagi confirmat, aquest dimecres al matí, l’augment de poder dels populars a l’Ajuntament de Tarragona. “El senyor Ballesteros ha d’anar regalant i fent favors per poder mantenir el pacte que només busca la tranquil·litat dels seus socis”, ha manifestat Abelló.

“S’ha convertit en l’alcalde del PSC més hipotecat a la dreta espanyola”, ha assenyalat el portaveu del Partit Demòcrata, que ha afegit que “fins i tot és capaç d’inventar-se noves àrees per reforçar el paper dels seus aliats del PP”.

Abelló també ha lamentat que “una vegada més, ens assabentem a través dels mitjans de comunicació de les maniobres de l’equip de govern, fins i tot quan es tracta, en aquest cas, de canvis en el cartipàs municipal”.