La Plataforma Oppida continua treballant per recuperar la Tabacalera

El proper dilluns dia 23 de gener se celebrarà la segona assemblea general

Per . Actualitzat el

Aquest dilluns dia 23 de gener a les 19h, a la tercera planta de l’Antiga Facultat de lletres a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona, la Plataforma Oppida celebrarà la seva segona assemblea general.

L’assistència és oberta a qualsevol persona a qui li interessi el projecte. Hi seran presents les més de 18 entitats que representa i, a més, s’espera l’assistència de molta gent a títol particular que s’ha mostrat interessada pel tema. Durant l’Assemblea s’explicarà la situació actual del projecte, els feedbacks rebuts des de l’administració, i es plantejaran i marcaran els següents passos a seguir.

La Plataforma Oppida fa mesos que es fa sentir pels carrers de la ciutat, trobades amb els veïns, recollida de signatures, jornades d’autogestió… Agafant la idea de Can Batlló a Barcelona o de la Tabacalera de Madrid, el col·lectiu tarragoní posa sobre la taula un projecte per a un centre social autogestionat a l’antiga fàbrica de tabacs de Tarragona. Es tracta d’una proposta que vol obrir les portes del Magatzem 6 i les dues naus limítrofs, permetent reactivar el 9% de la superfície total d’un espai que està gairebé tot en desús, reclamant la necessitat d’espai que tenen moltes entitats per a desenvolupar les seves activitats tot denunciant l’abandonament de molts equipaments de la ciutat.