Les Golfes vol canviar la nit convertint-se en un laboratori

L’objectiu és crear espectacles multidisciplinars que puguin ser representats in situ

Per . Actualitzat el

Fer confluir les disciplines artístiques en la nocturnitat d’un local de festa és l’objectiu del nou Les Golfes Lab. La discoteca es reinventa de la mà del Sergi Solís i ho fa amb «la intenció d’esdevenir un espai de trobada entre creadors que vulguin traslladar el seu art a la nit». És evident que la nit està monopolitzada per la música a tot drap i les copes de destil·lats, però el Sergi vol que, sense renunciar als ingredients estrella que el públic demanda, l’oci nocturn aculli altres propostes artístiques. «M’estic reunint amb creadors del territori per preguntar-los com traslladarien el seu art a la nit», explica el promotor artístic.

El projecte està en una fase molt inicial però les portes del local de Pau del Protectorat ja estan obertes a col·laboracions multidisciplinàries. L’objectiu és crear espectacles que puguin ser representats in situ i, «si la cosa funciona, no hi haurà problemes per programar-los en altres espais», admet el Sergi. De moment, ja s’ha dut a terme una primera col·laboració entre els discjòqueis André Vicenzzo i Wilk.o, un test que, tot i l’èxit de públic, és encara massa convencional, segons el Sergi. «Es tracta d’anar més enllà i trobar disciplines artístiques que no s’acostumin a mostrar dins de les sales de festa», explica el responsable del projecte.

Un cop enllestits els primers contactes i veient la disposició de diversos artistes a formar part del projecte, la idea dels organitzadors és dur a terme trobades per buscar les confluències. En aquest sentit, Sergi Solís, fa una crida als creadors del territori interessats perquè es posin en contacte amb el laboratori via el Facebook de les Golfes Club.

Tot i que encara és aviat per donar la data del primer esdeveniment multidisciplinari del les Golfes Lab, el Sergi ens avança que seran les arts visuals les que prendran la iniciativa d’un projecte que està obert a tot tipus d’arts escèniques.

A més a més, la sala segueix oferint les sessions i els concerts habituals per donar continuïtat a la programació mentre es desenvolupa el projecte.