CaixaForum Tarragona supera els 95.000 visitants el 2106

Les exposicions sobre el pintor Joaquín Sorolla i l’art mochica del Perú, les més visitades

Per . Actualitzat el

CaixaForum Tarragona, el centre cultural de l’Obra Social “la Caixa” a la ciutat, va arribar a la xifra de 95.351 visitants l’any passat. Entre les diferents activitats que van tenir lloc, la major afluència de públic la van registrar les exposicions, seguides de les activitats educatives, els concerts, les activitats familiars, els cicles de conferències i els projectes socials.

L’exposició Sorolla. Apunts a la sorra, va ser la més visitada de l’any. Una mostra que descobria al públic una faceta poc coneguda d’un dels pintors més universals: Joaquín Sorolla i la seva producció com a dibuixant.

Una altra de les mostres més concorregudes durant l’any 2016 va ser l’exposició Art mochica de l’antic Perú. La mostra aplegava cent obres mestres de l’art precolombí peruà de la col·lecció del Museo Larco de Lima.

Per als pròxims mesos (del 6 d’abril al 31 de juliol) CaixaForum Tarragona prepara l’exposició Mediterrani. El nostre mar, com mai l’has vist, que oferirà una visió d’aquest mar des dels seus orígens, descobrint les particularitats biològiques i geològiques, i mostrant alguns dels programes actuals d’investigació científica que s’hi han centrat, com el Sistema d’Observació i Predicció Costanera, situat a les illes Balears, el primer laboratori submarí i un petit robot que recull mostres del fons marí, entre d’altres. El públic podrà sentir els sons produïts pels cetacis i descobrir que fa uns sis milions d’anys aquest mar es va assecar i es va convertir en un desert, i que més endavant, gràcies a un moviment de plaques tectòniques, es va tornar a transformar en el mar Mediterrani.