El Mercat Central i els Jocs, el millor i el pitjor de l’any per a Ballesteros

El batlle ha fet balanç de l’any en un esmorzar amb els periodistes de la ciutat

Per . Actualitzat el

Per Ballesteros, la fi de les obres del Mercat Central gairebé 10 anys després que s’iniciessin és l’èxit d’aquesta legislatura. Agafant com a referència el malaurat pàrquing Jaume I, al qual l’Ajuntament (dins dels mandats de Nadal i del mateix Ballesteros) ha abocat 19 milions d’euros sense consignar, el batlle de Tarragona es penja una medalla perquè després de molts anuncis de fi d’obres del Mercat Central, sembla que enguany va de debò. «Tot i que alguns deien que seria un segon Jaume I, el Mercat Central s’ha acabat», ha dit l’alcalde de la ciutat en la valoració de l’any dins del clàssic esmorzar de Nadal amb els periodistes. Un any en el qual, si la millor notícia és que les obres del Mercat Central, que s’havien d’enllestir el 2012 i costar 27 milions d’euros, s’acabaran el gener del 2017 amb una despesa de 46 milions d’euros, hom pot imaginar que «no ha estat fàcil», per l’alcalde Ballesteros.

Segons ha manifestat el batlle, el pitjor de l’any ha estat «haver d’ajornar els Jocs Mediterranis fins al 2018». Malgrat tot, si fem cas del llenguatge corporal i recordem les rialles i la manca d’autocrítica de la qual va fer gala el dia de l’anunci de l’ajornament, podríem pensar que el cas Inipro li ha portat més maldecaps. Investigats ell, el seu excap de gabinet, la seva portaveu i el seu partit, entre d’altres, Ballesteros diu que «confia en la justícia» i que ja sap el que és «estar imputat injustament», fent referència al cas de les dietes i el rellotge de la Federació Catalana de Municipis. Tampoc s’oblida de fer una dedicatòria pels de la CUP, que van portar el cas Inipro a la Fiscalia i la portaveu dels quals, Laia Estrada, ha estat condemnada a tres mesos de presó pel cas Bershka: «s’ha de ser respectuós amb la justícia en tots els casos».

També ha fet referència a BCN World, considerant-lo un projecte «molt important pel territori» i pel qual la ciutat sempre ha apostat, recordant la signatura amb Artur Mas cinc anys enrera.

Finalment, l’alcalde ha dedicat el refrigeri a una companya que es jubila, la Carme Casañas de Catalunya Ràdio. Una veu que, de ben segur, molts tarragonins trobaran a faltar i que, després d’un fotimer d’anys al servei de la ciutat, comença una nova vida més que merescuda.

carme