Els tarragonins suspenen la gestió de l’Ajuntament

L’enquesta Valora 3 posa de relleu el malestar ciutadà en temes de neteja i manca de transparència del consistori

Per . Actualitzat el

Els resultats de la tercera onada de l’enquesta Valora ja s’han fet públics. Una de les principals conclusions és que el 53% dels enquestats tenen una opinió negativa o molt negativa de l’Ajuntament com a institució que gestiona la ciutat, mentre que el 40% en tindria una opinió positiva o molt positiva. Així mateix, també són moltes més les mancances i problemes recollits en relació a l’Ajuntament com a institució que no pas els aspectes positius.

Entre les mancances i problemes a nivell més específic, els més esmentats són: Brutícia als carrers per incivisme i neteja ineficient (75 esments), manca transparència (16 esments), inseguretat ciutadana (10 esments), mala gestió del patrimoni (10 esments), igualtat de tractament entre nucli urbà i barris (9 esments) i allunyada de la ciutadania (9 esments). Per contra, entre els aspectes positius de forma específica, els més esmentats serien: Festes (16 esments), promoció turística (10 esments), millora de l’atenció ciutadana (6 esments) i presència i resposta a les xarxes socials (6 esments).

L’enquesta, ha analitzat la percepció entorn el possible llegat que suposaran els Jocs del Mediterrani 2017 (l’enquesta es va dur a terme durant els dies previs i posteriors al canvi de data de l’esdeveniment). Un 46% creu que no i un 40% opina que sí. Entre els que pensen que sí, principalment creuen que el llegat serà en quant a infraestructures i instal·lacions esportives, o també per donar a conèixer Tarragona, tot i que també destaquen les opinions referents a que els Jocs del Mediterrani aportaran deute a la ciutat.