El mar és el protagonista del Parc Infantil de Nadal

Estarà obert el dia 27 de desembre fins al 4 de gener de 2017

Per . Actualitzat el

El mar és el protagonista d’un Parc de Nadal ple de novetats. Un any més, el Parc Infantil de Nadal de Tarragona obre les seves portes del 27 de desembre de 2016 al 4 de gener de 2017. Els horaris seran d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. El 31 de desembre a la tarda i l’1 de gener al matí, el parc estarà tancat. Hi haurà més de 30 tallers, dels quals 21 són novetat, on les nenes i els nens s’endinsaran en un mar d’activitats i tallers. Una gran carpa de circ de la Cia Passabarret, els jocs reciclats de l’Animalada i l’espectacle permanent del Carrer del Mar, són algunes de les novetats més destacades que podrem trobar en l’edició d’aquest any. El Parc Infantil de Nadal també comptarà amb una nova zona de restauració on s’hi encabirà la TruckOnada, la food truck més social, que afavoreix la inserció laboral de persones amb capacitats diverses. Amb la TruckOnada també s’aconsegueix una oferta gastronòmica saludable amb opcions dolces i salades, amb variants aptes per a cel·líacs i sucs naturals.

El cicle urbà de l’aigua serà un dels protagonistes del parc de la mà d’Ematsa. Un circuit interactiu on els més menuts hauran de buscar i col·locar les peces del cicle. També s’han volgut sumar a la màgia del parc els Petits Enginyers, que ens acostaran els tallers més digitals a través de la robòtica i la realitat virtual. En aquesta edició es mantenen els preus de l’anterior edició que havien abaixat respecte altres anys. L’entrada de matí seran 3 euros i la de tarda 4. Els adults pagaran 1 euro.

Presència dels Drets dels Infants

Donar a conèixer els Drets dels Infants és una de les apostes del Parc Infantil de Nadal. Hi haurà un taller que permetrà que els nens coneguin quins són els seus drets i alhora la seva aplicació a nivell Europeu. De la mà del Consell Municipal d’Infants de Tarragona, els nens podran construir un vaixell ple de drets infantils. En el taller d’Europe Direct Tarragona, els nens coneixeran quins són els Drets dels Ciutadans europeus (solidaritat, igualtat, justícia, ciutadania, llibertat i dignitat) tot dissenyant amb sal marina un estel.

Després de l’èxit de les darreres edicions, aquest any es tornarà a comptar amb l’activitat de construcció de Kapla Catalunya, que compta amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona. El Servei Català de Trànsit, el Museu del Port de Tarragona i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya són alguns dels col·laboradors que segueixen participant de forma activa al Parc de Nadal, però ho faran amb tallers totalment diferents.

Les entitats i les empreses de la ciutat aposten pel Parc de Nadal

Cada any són més les entitats i empreses que es volen sumar a aquest projecte nadalenc. Enguany comptarem amb l’Òptica Teixidó, que crearà un gran espai amb multitud de reptes visuals i jocs, i també amb l’acadèmia Estudiar És Fàcil, que ensenyarà als infants com muntar un arbre de Nadal 3D. Per altra banda, també tindrem la presència de la Colla Gegantera i Festera de les Dominiques que aproparan els capgrossos als més petits.

En el marc del conveni que es va signar durant el 2015 entre l’Associació de Celíacs de Catalunya i el Club dels Tarraconins, l’organització del Parc de Nadal garanteix que tots els productes alimentaris que els nens i nenes es trobaran en els diferents tallers són sense gluten.

Altres activitats dins el Parc

Una gimcana on els infants hauran de completar uns mots encreuats relacionats amb els tallers i activitats del Parc de Nadal. Reptes que hauran d’anar resolent i que un cop finalitzats els farà entrar en un sorteig de 5 places per rebre els Reis Mags d’Orient, el dia que arribin a Tarragona, el 5 de gener de 2017. Els guanyadors es publicaran el mateix dia 5, a les 12 hores al web del Club dels Tarraconins: www.tarraconins.cat.

La Fira d’atraccions estarà situada dins mateix del Recinte Firal, a la part exterior. Els viatges s’hauran de pagar a banda i no estaran inclosos en l’entrada del Parc de Nadal. Tindran un preu d’1’5 € per fitxa. El dia 31 de desembre al matí, també hi haurà la visita de l’Home dels Nassos, que acabarà el seu recorregut per la ciutat fent una visita als nens i nenes del Parc de Nadal.

Serveis per a les famílies

El Parc de Nadal vol seguir sent un espai còmode per a les famílies. És per això que un any més es comptarà amb un punt d’informació del Club dels Tarraconins, on es podran resoldre tot tipus de dubtes. També es faran carnets de soci i es vendrà marxandatge del Club. Novament hi haurà una zona de serveis a l’abast dels més petits. Una Baby Zone, per alletar els nadons i equipada amb microones per escalfar el menjar i canviadors. A més a més, també es disposarà d’un pàrquing de cotxets.

Els nens i nenes que disposin de la Targeta de Transport Escolar Millorada podran assistir al Parc de Nadal de forma gratuïta amb bus. El nou sistema de TTE permet utilitzar el carnet qualsevol dia de dilluns a diumenge i en període de setembre a juny (inclosos els dies de vacances de Nadal). Les línies que arriben al Parc de Nadal són la número 2 i la número 24 (parada “Estació”). La correspondència amb els barris de Llevant i de Ponent serà a les parades de “Ramon y Cajal”, “Pere Martell” i “Pau Casals”.

Prop d’un centenar de persones treballant al Parc de Nadal

Durant el mes de novembre, el Club dels Tarraconins ha dut a terme el procés de selecció dels monitors que s’encarregaran de cada taller. En total es van rebre més de 300 currículums, 34 dels quals han estat els seleccionats per assumir aquestes tasques. Els monitors del Parc de Nadal destaquen pels seus currículums acadèmics, per la seva experiència en el món del lleure i per les seves habilitats de relació i connexió amb els infants. També es comptarà amb la col·laboració voluntària d’una vintena de joves. La majoria volen repetir l’experiència de l’any passat. La resta són fruit d’una col·laboració amb el centre obert “Som-hi tots” de Caritas i Fundació Trebor.