La Xarxa de Santa Tecla, amb el món de la discapacitat

A través de la Fundació Estela i del Centre Especial de Treball Santa Tecla, la institució presta serveis educatius, de teràpia ocupacional, d’acolliment i d’inserció laboral

Per . Actualitzat el

La Xarxa de Santa Tecla és una institució coneguda per la seva activitat sanitària a les comarques del Tarragonès i el Baix Penedès, però des de fa més d’una dècada també desenvolupa una important acció dins de l’àmbit de l’atenció social, especialment entre els col·lectius més desprotegits: infància, gent gran i persones amb discapacitat.  Aquesta setmana, tot coincidint amb la celebració del Dia Internacional amb les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), us expliquem els serveis que ofereix la Xarxa de Santa Tecla a través de la Fundació Estela i el Centre de Treball Especial Santa Tecla, tots dos centres adreçats a donar suport a persones amb discapacitat psíquica a les nostres comarques.

Fundació Estela
L’objectiu de la Fundació Estela, entitat amb més de 40 anys d’història a la ciutat de Tarragona, és la promoció personal del discapacitat psíquic i la millora de la seva integració social, destacant prioritàriament aquelles actuacions orientades a l’educació, la formació professional, la integració laboral i l’acolliment residencial. De la mà de la Xarxa de Santa Tecla, a la qual Estela es va adherir l’any 2013, la Fundació dona servei a les persones amb discapacitat intel·lectual des de la infantesa fins a l’etapa de maduresa. S’ofereixen serveis educatius a través de l’Escola d’Educació Especial Estela (78 alumnes), els serveis de Taller Ocupacional (amb un total de 83 usuaris i usuàries), i d’habitatge amb la Llar Residència Estela (amb 32 places). L’escola d’educació especial concertada ofereix tres etapes educatives: educació infantil, primària i secundària, i el programa de transició a la vida adulta.

CET Santa Tecla
L’activitat de la Xarxa de Santa Tecla dins de l’àmbit de la discapacitat intel·lectual es va iniciar l’any 2004, amb la posada en marxa del Centre Especial de Treball Santa Tecla, el qual durant els darrers anys ha anat ampliant la seva activitat. En l’actualitat el CET Santa Tecla dona ocupació a un total de 45 persones amb diversitat funcional. En el Centre Especial de Treball es desenvolupen tasques de bugaderia i serveis generals, amb les quals es cobreixen les necessitats dels centres de la Xarxa de Santa Tecla i també de tercers.

Divendres, actes a TGN
El Consell Municipal de la Discapacitat de Tarragona ha organitzat per aquest divendres al matí tot un seguit d’actes a la Rambla Nova, al tram de l’OMAC, amb la participació d’entitats tarragonines que donen suport a les persones amb discapacitat. A banda d’una fira amb els estands de les diferents entitats, hi ha previstos tallers, actuacions i activitats esportives al carrer.
A la tarda, els actes es traslladen a la plaça de la Font, on s’inaugurarà l’exposició 25 Santa Tecles Festa per a Tothom, es llegirà un manifest i hi haurà més actuacions.